dissabte, 5 de desembre del 2015

La CE investiga formalment el tracte fiscal que a Luxemburg s'ofereix a l'empresa McDonald's

L'organisme europeu ja va determinar que han rebut avantatges fiscals il·legals Fiat, a Luxemburg, i Starbucks, als Països Baixos


La Comissió Europea (CE) ha iniciat una investigació exhaustiva sobre el tracte fiscal dispensat a la cadena de restaurants McDonald's a Luxemburg. Segons ha informat abans-d'ahir la pròpia CE, preliminarment s'ha conclòs que mitjançant una resolució fiscal, McDonald's pot haver rebut un tracte fiscal favorable contrari a les normes sobre ajuts d'estat de la Unió Europea (UE). En concret, la Comissió avaluarà si les autoritats luxemburgueses van derogar de manera selectiva les disposicions contingudes en la seva legislació tributària i en el Conveni en matèria de doble imposició entre Luxemburg i els Estats Units, concedint d'aquesta manera a McDonald's un avantatge del qual no van gaudir empreses que es trobaven en una situació de fet i de dret comparable. La comissària europea de Competència, Margrethe Vestager, ha declarat: "una resolució fiscal que accepti que McDonald's no pagui cap impost ni a Luxemburg ni als EUA pels cànons que genera a Europa s'ha d'examinar acuradament d'acord amb les normes sobre ajuts d'estat de la UE. La finalitat dels convenis en matèria de doble imposició subscrits entre països és evitar la doble imposició i no pas justificar la doble no imposició".

Exterior d'un restaurant de McDonald's a França,
concretament a Nanterre / MCDONALD'S
En les seves converses amb les autoritats luxemburgueses, McDonald's va al·legar que la sucursal nord-americana de McDonald's Europe Franchising constituïa un "establiment permanent" de conformitat amb el dret luxemburguès, ja que comptava amb l'activitat suficient per tenir una presència real als EUA. Alhora, McDonald's va adduir que la seva sucursal als EUA no constituïa un "establiment permanent" en virtut de la legislació americana perquè, des de la perspectiva de les autoritats tributàries dels EUA aquesta sucursal no desenvolupava una activitat empresarial o comercial suficient als EUA. Com a conseqüència d'això, les autoritats luxemburgueses van reconèixer a la sucursal nord-americana de McDonald's Europe Franchising com el lloc en el qual havia de gravar-se la major part dels seus beneficis, mentre que les autoritats tributàries dels EUA no van exercir tal reconeixement. Per tant, les autoritats luxemburgueses van eximir als beneficis de tributació a Luxemburg, tot i tenir coneixement que, en realitat, no estaven essent sotmesos a imposició en els Estats Units. Fa dos mesos, la Comissió ja va decidir que les resolucions fiscals atorgades a Fiat a Luxemburg i a Starbucks als Països Baixos van concedir avantatges fiscals il·legals de manera selectiva a aquestes empreses, de manera que es va infringir la normativa sobre ajuts d'estat de la UE. La Comissió també està duent a terme investigacions exhaustives sobre ajuts d'estat en relació amb resolucions fiscals associades a Apple a Irlanda, a Amazon a Luxemburg, i al sistema de resolució de beneficis extraordinaris de Bèlgica.

+info: http://ec.europa.eu/barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada