diumenge, 27 de desembre del 2015

Formalitzat l'acord pel qual es durà a terme la fabricació d'una escúter elèctrica catalana

La Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i les empreses catalanes del sector de la moto Volta Motor Company, Scutum Logistic, Torrot Electric Europa i Rieju, han signat aquest passat dimecres al matí, a les dependències del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, el conveni per a l'impuls del Consorci Industrial de Moto Elèctrica Catalana. Aquesta agrupació empresarial dels quatre fabricants de moto catalans neix amb l'objectiu de dissenyar i produir conjuntament una nova motocicleta urbana i elèctrica, tipus escúter, posicionada en un segment de mercat de gran demanda i amb perspectives de creixement. La Generalitat va presentar abans de l'estiu un avantprojecte a les empreses, proveïdors i agents del sector que dibuixava les línies principals d'aquest consorci i posava de manifest la viabilitat d'aquest projecte industrial, fruit del lideratge privat i la cooperació empresarial; en relació a aquesta iniciativa, que es porta posant en marxa, doncs, des de fa mesos ja va informar TITULARS.CAT l'agost passat (bloc del 03/08/2015).

Es tracta d'una de les actuacions destacades de l'estratègia industrial desenvolupada pel Govern català, que coneixedor de les iniciatives empresarials actuals en aquest àmbit, té per objectiu unir les potencialitats dels agents de la cadena de valor d'aquest sector i contribuir al seu enfortiment i competitivitat. Segons el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, "estem davant d'un repte i d'una oportunitat de país: amb l'experiència, la innovació tecnològica i la voluntat de guanyar dimensió. Estem en condicions d'obrir una nova etapa". Les quatre empreses han coincidit en destacar que Catalunya "té la tradició industrial en el sector de la motocicleta i, sobretot, el mercat, fet que ha de permetre tornar a liderar aquest sector", amb un projecte "capdavanter a Europa". També han apuntat la "bona relació entre les empreses, amb una mentalitat oberta" i el suport de l'Administració pública. Aquest consorci privat contempla la creació d'una nova companyia i una marca sota la qual es comercialitzarà la motocicleta. Es preveu la creació de 30 nous llocs de treball entre directius, enginyers, mecànics, operaris i administratius amb l'objectiu d'arribar a produir un mínim de 10.000 escúters l'any i iniciar la comercialització del vehicle el 2017. La motocicleta tindrà una potència similar a la d'un escúter de 125 cc i comptarà amb dues motoritzacions possibles, llantes de 16 polzades, òptiques tipus LED, seient per guardar el casc, i tindrà un preu de venda al públic d'uns 4.000 euros, inclosa la bateria.

El conseller Felip Puig i la regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal (a la taula, tercer i quarta respectivament d'esquerra a dreta) acompanyats de representants de les empreses signants durant la formalització de l'acord i presentació del projecte que s'impulsa / GENCAT.CAT
+info: http://www.gencat.cat/empresaiocupacio

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada