dijous, 17 de desembre del 2015

Enllaçats per la Llengua valora positivament la seva tasca realitzada durant l'any 2015

Aquesta plataforma reclama celeritat a les institucions dels territoris de parla catalana per tal de vertebrar un espai audiovisual comú


Les entitats membres de la plataforma Enllaçats per la Llengua (ExLL) han celebrat dissabte passat el plenari anual d'aquesta agrupació: l'acte s'ha celebrat a Castelló de la Plana, a les dependències d'una de les associacions integrants, STEPV. Els membres assistents a la trobada, que a més ha tingut lloc en el marc del 83è aniversari de les Normes de Castelló, han valorat com a positiva la tasca realitzada per la plataforma durant l'any 2015 i criden "a continuar sumant forces i fent activitats en xarxa per tal d'aconseguir una veritable unitat d'acció en defensa de la llengua catalana". En aquest sentit des d'ExLL es creu que s'ha de seguir amb accions de caràcter descentralitzat arreu del domini lingüístic, com a la passada reunió de maig a Perpinyà, on es donà suport a les escoles catalanes de la Catalunya Nord en el context de la Bressolada.

ExLL també ha valorat positivament la campanya d'adhesions per a la reobertura de RTVV i per a la reciprocitat dels canals en llengua catalana dins d'un espai audiovisual comú. Demà i demà passat precisament una altra de les entitats integrants, STEI, ha programat a Palma de Mallorca unes jornades amb motiu d'aquesta iniciativa. De fet, la plataforma ExLL té previst d'ampliar el suport a aquesta reivindicació i poder encetar una sèrie de reunions amb representants dels governs i institucions oficials de Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Aragó, Andorra i l'Alguer. També es volen realitzar accions descentralitzades relacionades amb aquesta reivindicació de cara a la propera Diada de Sant Jordi. ExLL demana, doncs, celeritat a les institucions dels territoris de parla catalana per aquesta causa, amb la convicció que els canvis polítics del passat mes de maig han d'ajudar a una percepció més favorable d'aquestes qüestions. Després de la reunió, Maria Antònia Font (STEI) ha llegit a la Plaça de Santa Clara de Castelló (on hi havia fira d'entitats) el Manifest per un Espai de Comunicació en Català. A la tarda, els integrants d'Enllaçats, van participar a la manifestació per la Diada de la Normes de Castelló, convocada per l'entitat Castelló per la Llengua, i que serveix de reivindicació en l'ús del valencià. A la reunió plenària han assistit les següents entitats: STEPV, Amics de la Bressola, Moviment Franjolí per la Llengua, STEI, Intersindical Valenciana, USTEC-STEs-IAC, Acció Cultural Països Catalans, Poble Lliure, Plataforma pel Dret a Decidir-PV, ACL el Tempir, Assemblea de Mestres i Professors en català IB i Enllaçats No Acatem. S'han excusat per no poder assistir les entitats Intersindical-CSC, FOLC i Plataforma pel Dret de Decidir.

Membres d'ExLL al plenari de dissabte passat / ExLL
+info: http://exllengua.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada