dilluns, 7 de desembre del 2015

A punt de complir-se els 100 anys del pas per Viladrau de la I Volta motociclista a Catalunya

Una de les fotografies de la mostra commemorativa / JAS
El proper 31 de gener la localitat de Viladrau inaugurarà, a l'Espai Montseny, una exposició que hi serà permanentment i que tracta la vinculació d'aquest municipi amb l'esport del motor: la mostra porta per títol amb el títol 'Viladrau, 100 anys de motor'. Prèviament tindran lloc alguns actes vinculats a aquest àmbit esportiu de Viladrau: el dia 2 de gener, una fotografia popular amb vehicles clàssics al lloc de pas exacte de la I Volta Motociclista a Catalunya; el 16 de gener, celebració per quart any de la prova de regularitat Rallye d'Hivern-Critèrium Viladrau (XIV edició); i el 29 de gener, control de pas a Viladrau del XIX Rallye Monte-Carlo Historique.

Una altra de les fotos de l'exposició / JAS
Quant al rerefons històric de l'exposició i de la resta d'activitats que es preparen a Viladrau per al mes vinent, destaca especialment l'esmentada data del diumenge 2 de gener de 1916, que va ser el dia en què, a les 09.00h 43', el primer vehicle participant en la I Volta motociclista a Catalunya (un sidecar Rover 3½ HP de 500cc amb el número 26 i conduït per Pablo Llorens juntament amb el seu acompanyant) entrava a Viladrau en el recorregut que el portava des de Manresa a Girona. Era el segon i últim dia de cursa; i per darrere van passar dos dels sis sidecars participants més que encara quedaven en competició i que havien sortit el dia abans de Barcelona. A continuació, les motocicletes i els cycle-cars (cotxes) que també prenien part a la prova que organitzava el Moto Club Deportivo Barcelona: aquest és, doncs, el punt de partida d'una intensa, variada i possiblement gairebé desconeguda activitat de Viladrau com a enclavament motoritzat de gran magnitud al llarg d'un segle. Des de l'organització, en concret, s'explica que "són coneguts alguns dels esdeveniments del motor que a Viladrau han tingut el seu epicentre, però era inèdit fins al moment tenir reunida la documentació i explicar en un mateix espai tota l'activitat duta a terme i, també, el treball que les diferents generacions d'aficionats de Viladrau han dut a terme i que ha permès mantenir encesa la flama del motor".

Presentació de l'exposició 'Viladrau 100 Anys de Motor'  a l'estand del RACC d'Auto Retro Barcelona. D'esquerra a dreta: Josep Autet, comissari de l'exposició; Margarida Feliu, alcaldessa de Viladrau; Jordi Barrabés, de l'àrea esportiva del RACC; Ricard Argenter, regidor d'esports de Viladrau; Antonio Zanini, pilot internacional de Viladrau; Javier Permanyer, membre de la família Permanyer, creadors de Montesa; i Salvador Claret, responsable del museu que porta el seu nom. El saló Auto Retro Barcelona, que té lloc al Palau 8 de Fira Barcelona, va començar divendres passat i acaba avui  / JAS

+info: http://www.viladrauturisme.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada