dimarts, 17 de novembre del 2015

França ret un minut de silenci a les víctimes dels darrers atacs jihadistes a París

Totes les víctimes en els atemptats jihadistes de divendres passat a París van tenir dedicat ahir, com a signe de condol i d'homenatge, un minut de silenci que va tenir lloc arreu de França, així com a d'altres països d'Europa (com per exemple Espanya) i d'arreu del la resta del món. Al Parlament francès, aquest acte va anar seguit de la contundent frase "França està en guerra" pronunciada per part del propi president gal François Hollande i en referència a la consideració que ja va fer divendres mateix en definir els atemptats com un "acte de guerra" i en iniciar bombardejos a Síria, concretament a posicions de l'autodenominat Estat Islàmic, que dissabte va reivindicar els atacs. A més a més, la Torre Eiffel s'ha il·luminat ahir amb els colors de la bandera francesa, cosa que es mantindrà fins demà; l'emblemàtic monument també llueix la frase en llatí 'Fluctuant nec mergitur', pròpia del senyal heràldic de París i que significa 'Batuda per les onades, però no enfonsada'. Les mostres de patriotisme que ha despertat la tragèdia de divendres també s'han traduït en cants de l'himne nacional francès, la Masellesa, en diferents actes d'homenatge al llarg d'aquests darrers dies darreres hores, en ocasions entonats fins i tot per membres de la comunitat musulmana que no recolzen en absolut els actes violents en general i els terroristes en particular. També altres indrets del món han il·luminat ahir monuments amb els colors de la bandera francesa com a mostra de solidaritat: és el cas, per exemple, del London Eye a la capital britànica, on precisament avui es disputarà a l'estadi de Wembley un partit de futbol amistós entre Anglaterra i França, on es preveuen també mostres de suport per part d'esportistes i aficionats assistents, concretament pel que fa al cant de l'himne nacional francès. A la façana de l'Ajuntament de Barcelona ja es va poder veure abans-d'ahir il·luminada amb els colors de la bandera francesa.

El Parlament Europeu també retrà avui a les 15.00h homenatge a les víctimes dels atemptats: el propi president del Parlament, Martin Schulz, que dissabte ja va condemnar els atemptats mitjançant un comunicat, presidirà la cerimònia d'avui a la qual també estan convidats el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i el del Consell Europeu, Donald Tusk. Quant a la cimera del G20 que ha tingut lloc a Turquia des d'abans-d'ahir fins ahir, i que ja va començar diumenge amb un minut de silenci també en homenatge a les víctimes del 13N, s'hauria arribat, segons ha transcendit, a un acord en relació al terrorisme jihadista: en aquest sentit es preveuen mesures per tal de reforçar la seguretat als aeroports, tallar les fonts de finançament dels grups terroristes i aconseguir una major coordinació en intercanvi de dades entre els cossos policials dels diferents països. A nivell de Catalunya, així com a tot l'Estat, es continuarà mantenint el nivell 4, sobre 5, d'alerta terrorista, segons ja van comunicar les autoritats competents dissabte passat; aquest nivell d'alerta es manté a Catalunya des del mateix mes de gener, quan van tenir lloc els atemptats jihadistes al setmanari satíric francès Charlie Hebdo; el Ministeri de l'Interior espanyol el va situar en aquell moment en el grau 3 d'alerta, però també el va pujar fins a nivell 4 el passat mes de juny arran d'atemptats terroristes a Tunísia, França i Kuwait.

La Torre Eiffel s'ha il·luminat ahir amb els colors de la bandera francesa, cosa que es mantindrà fins demà; l'emblemàtic monument també llueix la frase en llatí 'Fluctuant nec mergitur' / AJUNTAMENT DE PARÍS
+info: http://www.gouvernement.fr

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada