dilluns, 2 de novembre del 2015

El XXI Saló del Manga de Barcelona rep 137.000 visitants, un 5,38% més que l'any passat

El Saló del Manga de Barcelona, organitzat per FICOMIC, va tancar ahir la seva XXI edició havent rebut 137.000 visitants, xifra que marca una nova fita en la seva història. Un any més, el certamen comptava amb un espai ampliat: tal i com havia informat TITULARS.CAT (bloc del 22/07/2015), dels 50.000 metres quadrats de superfície ocupada l'any anterior, s'ha passat als 60.000 en aquesta edició. La xifra final suposa un increment de pràcticament un 5,4% respecte a l'any passat, quan van assistir 130.000 persones al Saló (115.000, l'any 2013). En paraules de Pilar Gutiérrez, directora del Saló del Manga de Barcelona, "El Saló del Manga ha suposat un any més el retrobament de milers de seguidors de la cultura japonesa. L'ampliació de l'espai firal ha permès augmentar el nombre d'assistents al certamen. Amb tot, l'expectativa aixecada ha estat enorme. Després de 21 anys el públic segueix sent fidel al Saló del Manga de Barcelona i no fa més que augmentar, any rere any, la il·lusió dipositada en ell".

Cartell de l'edició d'enguany del
Saló del Manga de Barcelona / FICOMIC
Segons valoració de l'organització, el Saló del Manga de Barcelona continua sent, després de més de dues dècades, una finestra a la cultura japonesa. Mostra d'això és l'èxit aconseguit per segon any per l'espai anomenat 'L'Esperit del Japó', que ha reflectit la veritable essència nipona amb una àmplia oferta d'activitats i exposicions com tallers de macrobiòtica (amb la presència de l'experta Mayumi Nishimura), sessions de 'shiatsu', 'reiki', 'kobido' i meditació o la mostra de la relació de l'arquitectura japonesa amb Barcelona. Com cada edició, els milers d'otakus que s'han acostat al Saló durant les quatre jornades del certamen han pogut descobrir els últims títols manga i tot allò relacionat amb ells i els seus protagonistes. Els dibuixants convidats com Inio Asano, autor de Bona nit, Punpun; Tetsuya Tashiro, autor d'Akame ga Kill!; i Io Sakisaka, autora d'Ao Haru Ride, han estat unes de les principals atraccions del certamen, protagonitzant trobades amb els seguidors i oferint classes magistrals de manga que han centrat l'atenció desenes d'assistents. Altres dels grans noms d'aquesta edició han estat la parella formada per Aurora García Tejado i Diana Fernández Dévora, conegudes com a Studio Kôsen; Florent Maudoux i Sourya, els quals han presentat l'àlbum Rouge; Yosuke Asama, productor de Cavallers del Zodíac: La llegenda del santuari; Tadayoshi Yamamuro i Norihiro Hayashida, director i productor respectivament de l'última pel·lícula de Bola de DracLa resurrecció de 'F'; i Tsuneo Sanda, il·lustrador japonès de la saga Star Wars.

El certamen comptava amb un espai ampliat: dels 50.000 metres quadrats de superfície ocupada l'any anterior, s'ha passat als 60.000 en aquesta edició / FICOMIC
+info: http://ficomic.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada