dimecres, 25 de novembre de 2015

El Mercat Vell de Sant Cugat esdevé un espai on s'hi troba oferta gastronòmica i lúdica

La nova façana del Mercat Vell de Sant Cugat /
MERCAT VELL ST. CUGAT
Les portes del Mercat Vell de Sant Cugat tornen a obrir-se avui després que aquest equipament ha estat reconvertit en un espai gastronòmic on comprar, però també menjar, beure, descobrir i compartir experiències gourmet. El primer mercat municipal de Catalunya, segons expliquen els responsables del Mercat, on totes les parades (a excepció de la fruiteria i la de llegums) venen producte i fan degustació, un model que, en menor mesura, es va imposant a altres mercats com és el cas, a Barcelona, de La Boqueria o El Ninot. Instal·lat en un edifici centenari que se situa a la Plaça Sant Pere de la localitat vallesana, el Mercat Vell de Sant Cugat ha estat remodelat per l'arquitecte Lluís Martínez. Cada parada té mostrador de venda i barra per a degustació i els operadors comparteixen una zona de taules i cadires al voltant de les parades i a la Plaça Sant Pere. A la terrassa exterior s'han instal·lat tendals i mobiliari especial per evitar sorolls i molèsties als veïns. Els responsables del Mercat el defineixen com "una proposta lúdico-gastronòmica que complementa l'àmplia oferta comercial del casc antic de Sant Cugat, autèntic pol d'atracció per als veïns tant del Vallès Occidental com del Vallès l'Oriental i a només 15 minuts de Barcelona".

El Mercat Vell, obra de Ferran Cels, data de 1911 i va ser el
primer mercat cobert de Sant Cugat / MERCAT VELL ST. CUGAT
A partir d'avui una desena d'operadors aixecaran la persiana per tal d'oferir productes d'alta qualitat per comprar i per tastar: les carns més selectes, embotits ibèrics i els millors formatges, vins i caves de les denominacions d'origen més prestigioses, peix fresc i marisc, pa i pastissos artesanals, fruita i verdura de primera qualitat, cuina peruana, japonesa, italiana, salsitxes gourmet i llegums i plats casolans. Tot, en un espai modern on cada establiment té el seu mostrador de venda i la seva barra per a degustació. Al voltant de les parades i a la terrassa de la Plaça Sant Pere també hi haurà un espai comú amb taules i cadires per esmorzar, fer el vermut, dinar, berenar, sopar o simplement prendre alguna cosa al bell mig de Sant Cugat. El mercat obrirà cada dia de 09.00h a 23.00h i els divendres i dissabtes allargarà fins a les 24.00h. A banda de l'activitat habitual d'un mercat, el nou Mercat Vell acollirà cada mes 'showcookings', cates, tallers, concerts i altres experiències per a 'foodies'. L'objectiu és convertir-lo en un espai gastronòmic on comprar, menjar i passar-ho bé. També compta amb espais versàtils pensats per a events d'empreses, culturals,  etc. En total, el Mercat Vell suma més de 1.200 m2 d'espai gastronòmic, un nou model que ja triomfa també a ciutats com Madrid (Mercado de San Miguel, Mercado de San Antón) o Còrdova (Mercado Victoria).

+info: http://www.mercatvell.cat

Cap comentari:

Publica un comentari