divendres, 30 d’octubre del 2015

El turisme estranger deixa 12.501 milions d'euros a Catalunya entre gener i setembre

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, acompanyat del secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres; de la directora general de Turisme, Marian Muro; i del director general de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, van presentar ahir, a les dependències del mateix Departament d'Empresa i Ocupació, les dades de balanç turístic dels nou primers mesos de l'any a Catalunya: de gener a setembre, els turistes estrangers van deixar a Catalunya 12.501 milions d'euros, un 2,4% més que al mateix període de 2014. Puig ha destacat que "l'afluència del turisme estranger en els cinc primers mesos de l'any corresponents a la temporada baixa s'ha incrementat tres vegades més que en temporada alta".

Aquestes dades indiquen, segons valoració del Departament, que s'estan acomplint els objectius marcats pel 'Pla de Màrqueting Turístic 2013-2016', que apuntaven a un increment en aquest període en despesa total, en la despesa mitjana diària i en els ingressos fora de temporada alta. A més, s'ha destacat que Barcelona es consolida en la primera posició com a port de creuers a Europa i a la Mediterrània, ja que fins al mes de setembre, la capital catalana havia rebut més de 1,9 milions de creuristes, un 5,3% més que al mateix període de l'any passat. El conseller Puig ha declarat que "estem guanyant la lluita contra la desestacionalització i la desconcentració, ja que el turisme s'ha repartit per tot Catalunya, més enllà de Barcelona i de les nostres platges. Això ens ha fet créixer per sobre del 10% en turisme interior i de muntanya. Un dels factors claus que han afavorit aquest fet és la creació i la potenciació de productes turístics que beneficien tot el territori i durant tot l'any".

Presentació d'ahir en relació a les dades del balanç turístic entre gener i setembre d'enguany. D'esquerra a dreta: la directora general de Turisme, Marian Muro; el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig; el secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres; i el director general de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa / GENCAT.CAT
Despesa diària mitjana de turisme estranger per mercat de procedència / OBSERVATORI D'EMPRESA I OCUPACIÓ, A PARTIR DE DIFERENTS FONTS (FRONTUR/EGATUR/INE)
Afluència de turistes estrangers per mercat de procedència / OBSERVATORI D'EMPRESA I OCUPACIÓ, A PARTIR DE DIFERENTS FONTS (FRONTUR/EGATUR/INE)
+info: http://empresaiocupacio.gencat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada