dijous, 10 de setembre del 2015

Un comitè operatiu facilitarà l'acollida de refugiats a Catalunya

A la reunió celebrada aquest dilluns entre el Govern català, altres institucions públiques i entitats socials s'ha acordat la creació d'un comitè operatiu per tal de facilitar l'acollida i l'atenció de les persones refugiades que arribin a Catalunya. Aquest comitè té previst reunir-se de manera continuada i començar a treballar dilluns que ve, quan es preveu que es conegui millor el contingent de refugiats que arribaran. L'objectiu del comitè és donar tot "el suport necessari des de la perspectiva dels ens locals per poder dur a terme accions d'acollida de la millora manera possible", ha dit la vicepresidenta i portaveu del Govern català, Neus Munté, a la compareixença posterior a la reunió, que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat. En el marc de la reunió també s'ha manifestat la voluntat molt clara de coordinació entre les diferents administracions catalanes.

El Govern s'ha compromès a elaborar una llista d'equipament, habitatges i albergs del conjunt del territori que puguin acollir les persones que arribin. Des de la perspectiva jurídica, la vicepresidenta ha explicat que el Consell de l'Advocacia Catalana ha assistit a la reunió expressant la seva disponibilitat en la tramitació dels expedients d'asil i ha agraït l'assistència de la Taula del Tercer Sector, que aglutina més de 3.000 entitats que també serviran per treballar al conjunt de tot el territori. A la reunió han assistit diversos representants de departaments del Govern de la Generalitat, de l'Ajuntament de Barcelona, representants de les dues principals entitats municipalistes, de les quatre diputacions catalanes, del Fons de Cooperació i també membres d'entitats relacionades amb asil i la cooperació, així com dels ja esmentats Consell de l'Advocacia Catalana i lala Taula del Tercer Sector. Segons Munté, la trobada ha permès "poder articular resposta catalana a la propera arribada de persones refugiades com a conseqüència de la crisi humanitària que està succeint ja fa massa temps a la Mediterrània".

Un instant de la reunió: al fons, d'esquerra a dreta, el conseller de la Presidència, Francesc Homs;  la  vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; i la consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs / GENCAT.CAT



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada