dimarts, 15 de setembre del 2015

La UE posa les bases per a solucions quant a la reubicació de fins a 160.000 demandants d'asil

Els 28 estats membres de la Unió Europea (UE) van arribar ahir a un acord "de base" per a la reubicació de fins a 160.000 demandants d'asil procedents de les darreres i intenses onades de refugiats originaris particularment de Síria i arribats inicialment sobretot a Itàlia, Grècia i Hongria. El nombre de demandants d'asil que es reubicaran, doncs, suposa que, tal i com va proposar la Comissió Europea (CE) el 9 de setembre, es produeix un increment de 120.000 persones ateses en relació als 40.000 refugiats que, també des de la Comissió Europea, ja va proposar de reubicar el passat mes de maig. Segons es va informar el mateix dia 9 passat des de la CE, atenent a les dades actuals, les mesures s'apliquen als sol·licitants d'asil procedents de Síria, l'Iraq i Eritrea. L'acord "de base", donat a conèixer ahir des de Brussel·les, per part del ministre d'Interior alemany, Thomas de Maiziere i el seu homòleg francès, Bernard Cazeneuve, tot apuntant, però, que el principi d'acord encara no aclareix el repartiment de quotes d'acollida per part dels Estats membre de la Unió, ni el calendari per a la reubicació, cosa que es previsiblement es concretarà els propers dies 8 i 9 d'octubre en una nova reunió.

Per la seva banda, diversos països membres de la UE, especialment Alemanya i Hongria, han començat a establir controls fronterers davant la incessant arribada de fluxos de refugiats i immigrants, en alguns casos traslladats de manera clandestina per part de màfies organitzades. Alemanya va desplegar ahir forces de seguretat a la seva frontera amb Àustria, país aquest últim on s'han aglomerat milers de persones a diferència del que havia passat en general fins ara, ja que Àustria suposava un lloc de pas des d'on havia opcions d'arribar a Alemanya amb més rapidesa que la que es pot des d'ahir. Pel que fa a Hongria, on avui precisament ha d'entrar en vigor una nova legislació més severa quant les mesures de control d'arribada d'immigrants al país, les forces de seguretat van tallar ahir el principal punt d'arribada des de Sèrbia, fent servir una tanca metàl·lica de quatre metres d'alçada i fins i tot un vagó de tren. Els agents policials i els militars han redirigit les persones que seguien arribant cap al pas fronterer oficial denominat Horgos 2, situat més o menys a un quilòmetre de distància des d'aquest punt d'entrada des de Sèrbia. Altres països comunitaris que han començat a prendre serioses mesures de control fronterer són Eslovàquia i la República Txeca.

La setmana passada es va establir aquesta reubicació d'emergència de fins a 120.000 demandants d'asil arribats a Itàlia, Grècia i Hongria / CE
+info: http://ec.europa.eu/barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada