dilluns, 21 de setembre del 2015

Grècia diposita de nou la seva confiança en Syriza però l'abstenció assoleix una xifra rècord

La coalició d'extrema esquerra grega Syriza ha revalidat la seva victòria a les urnes en les eleccions generals anticipades d'ahir, en els quals l'abstenció hauria estat força elevada situant-se en un percentatge rècord del 45,5%. La formació liderada per Alexis Tsipras ha obtingut el 35,45% dels vots, que es tradueixen en 145 dels 300 escons que té el Parlament hel·lè. La formació guanyadodra ha confirmat que tornarà a pactar amb els nacionalistes de dretes Grecs Independents (ANEL); pel que fa a Nova Democràcia, ha obtingut el 28% dels vots, quedant en segon lloc i a força distància, però en tercer lloc, ha quedat el partit neonazi Alba Daurada, amb el 7,03% dels vots; a continuació queda el PASOK, que ha obtingut el 6.39% de les votacions emeses per la ciutadania grega; quant al partit que, per no estar d'acord amb l'aplicació de les mesures econòmiques acordades amb Europa es va escindir de Syriza, no ha obtingut representació parlamentària.

Com a conseqüència dels resultats d'aquests comicis,  ha quedat un Parlament molt semblant al que ja hi havia fins ara des de les darreres eleccions del mes de gener passat. El president del Parlament Europeu, Martin Schulz ha declarat al respecte que "ara cal ràpidament un Govern sòlid preparat per tal de generar resultats". Els experts indiquen que les borses esperen del Govern grec que aporti estabilitat i confien que s'aplicaran les mesures estipulades com a contrapartida al tercer rescat que Grècia ha de rebre de la Unió Europea.

L'estàtua que representa Eleftherios Venizelos, situada al costat de l'edifici del Parlament grec / ALIKI ELEFTHERIOU; HELLENICPARLIAMENT.GR)
+info: http://www.primeminister.gov.gr

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada