dissabte, 29 d’agost del 2015

Neix la primera associació de panniers

Aquest estiu ha nascut l'Associació de Panniers, la primera entitat creada amb l'objectiu de divulgar les tasques pròpies del rol de pannier, l'expert en pa, i per extensió, les possibilitats que té el pa en un establiment gastronòmic com a matèria primera i diferencial per al servei de sala; un ofici sobre el qual ha informat TITULARS.CAT especialment amb motiu del curs de fleca moderna organitzat a Sabadell l'any passat (bloc del 08/02/2014 i vídeo report del 08, 09 i 10/02/2014). Segons ha informat abans-d'ahir l'impulsor del concepte de pannier i d'aquesta nova entitat, Francesc Altarriba, l'associació treballarà per tal de compartir els secrets del pa amb els apassionats de la gastronomia, així com impulsar la cultura del pa en el sector de la restauració i l'hoteleria, l'associació formarà i acreditarà com a pannier a tot aquell interessat en cocció, presentació, servei i maridatge de pans.

A finals de l'any passat, en el marc del congrés 'HOST, Tendències i Innovació en Sala i Servei', Francesc Altarriba, encunyador del concepte pannier, va presentar la iniciativa en la seva intervenció com a ponent i tallerista a la seu del Basque Culinary Center, a Sant Sebastià, tal i com va informar TITULARS.CAT (bloc del 23/11/2014). "Si vols rendibilitzar el teu negoci, fes-ho creant la teva pròpia cultura del pa", explicava Altarriba mentre demostrava com convertir el pa en un avantatge competitiu per qualsevol restaurant. Avui la recent creada Associació de Panniers és una realitat i compta ja amb diversos afiliats als que manté regularment informats de qualsevol novetat en el sector. Al capdavant de l'Associació, Francesc Altarriba, consultor i expert en pa, segueix consolidant en el món de la restauració la novetat mundial que va suposar crear i impulsar la figura del pannier com a element imprescindible en el servei de sala d'un establiment gastronòmic i que va portar-lo l'any passat a visitar Mèxic com a convidat d'honor al saló Mexipan, per tal de donar a conèixer les seves iniciatives, tal i com va informar també TITULARS.CAT (bloc del 31/07/2014). Des dels seus inicis a la Universitat de Vic (Barcelona), segons explica Altarriba, i en diferents escoles de renom a nivell culinari, la figura del pannier s'ha anat fent lloc progressivament en locals gastronòmics moderns que han apostat per la diferenciació i la qualitat en els seus banquets i serveis.

L'entitat té l'objectiu de divulgar les tasques pròpies del rol de pannier i, per extensió, les possibilitats que té el pa en un establiment gastronòmic com a matèria primera i diferencial per al servei de sala / ELPANNIER.COM
+info: http://www.elpannier.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada