dimarts, 4 d’agost del 2015

L'exposició retrospectiva del fotoperiodista Miquel Ruiz s'instal·la a Peralada

El Centre de Turisme Cultural Sant Domènec, situat al municipi de Peralada, acull des de la setmana passada l'exposició fotogràfica i itinerant titulada 'Miquel Ruiz Avilés: una altra manera de captar el món, 1979-2013'. La mostra és un testimoni gràfic que recull la trajectòria de Miquel Ruiz, considerat un dels referents del fotoperiodisme a les comarques gironines. L'acte d'inauguració, que va tenir lloc dijous passat, va estar encapçalat pel mateix Miquel Ruiz, per l'alcalde de Peralada, Pere Torrent i pel periodista Salvador Garcia-Arbós.

L'exposició, organitzada per INSPAI-Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, arriba a la Jonquera després d'haver passat pel Festival Off de Perpinyà i per poblacions com Figueres, Castelló d'Empúries i Cadaqués. Després, continuarà el seu cicle itinerant per diferents sales d'exposicions de les comarques gironines com ara l'Estartit o Hostalric. La mostra respon a una acurada selecció d'entre totes les imatges que integren el fons Miquel Ruiz, el qual va ser cedit el 2010 a INSPAI, i que consta de més de cent mil fotografies. L'exposició segueix un patró temàtic mitjançant el qual fa un recorregut per la trajectòria professional i vital de Ruiz entre 1979 i 2003. Les fotografies exposades estan dividies en quatre blocs: el primer fa referència a la premsa territorial; el segon, a les seves experiències en la premsa internacional; el tercer se centra en la seva estada a Bòsnia, i el quart mostra la seva producció més recent per mitjà d'Instagram. La mostra es podrà visitar a Peralada fins el proper 21 d'agost.

Un instant de la inauguració de l'exposició. D'esquerra a dreta al costat del cartell: l'alcalde de Peralada, Pere Torrent; el fotoperiodista Miquel Ruiz; i el periodista Salvador Garcia.-Arbós / MARTÍ ARTALEJO

Reportatge audiovisual sobre el fotoperiodista Miquel Ruiz / DIPUTACIÓ DE GIRONA; YOUTUBE

+info.http://www.ddgi.cat/exposicions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada