dilluns, 31 d’agost del 2015

Les eleccions generals anticipades a Grècia seran el proper 20 de setembre

El president de Grècia, Prokopis Pavlópulos, va signar divendres el decret pel qual es dissol el Parlament grec i es convoquen eleccions generals anticipades per al proper 20 de setembre. Pavlópulos ha formalitzat la convocatòria dels comicis poques hores després que jurés el càrrec l'equip ministerial encarregat de governar el país hel·lè fins a la data de la votació.

La necessitat de convocar eleccions ha vingut marcada per la dissidència interna a la coalició dirigida pel fins ara primer ministre grec Alexis Tsipras, cosa que ha fet que 40 diputats del seu grup parlamentari li negessin el suport a la votació del tercer rescat. Tal i com va informar TITULARS.CAT (bloc del 21/08/2015) Tsipras va decidir dimitir després que va haver de comptar amb els vots de l'oposició per tal de tirar endavant la mesura pactada amb l'Eurogrup, de manera que, per a l'aprovació del tercer rescat en sessió parlamentària, va obtenir 222 vots a favor, 64 en contra i 11 abstencions. En les darreres enquestes, l'avantatge de Syriza respecte a Nova Democràcia ara per ara s'ha escurçat, tot atorgant a la fins ara coalició governant tan sols 3,5 punts d'avantatge respecte dels conservadors; lluny per tant dels 21 punts registrats el mes passat. Segons una enquesta publicada pel diari Efimerida ton Syntakton, Syriza compta només amb el 23% de la intenció de vot.

Vassiliki Thanou és des de dijous passat la primera ministra grega fins a la celebració dels comicis anticipats; i esdevé, així, la primera dona que accedeix a aquest càrrec / PRIMEMINISTER.GOV.GR
+info: http://www.primeminister.gov.gr

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada