dimecres, 29 de juliol del 2015

Inaugurat el nou tram de la línia dels FGC a Terrassa després de 12 anys d'obres

El perllongament de la línia dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Terrassa, que entra avui en funcionament, es va inaugurar ahir per part del president de la Generalitat, Artur Mas, qui va estar acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, així com pel president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, i de l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. Mas ha demanat disculpes per tots els inconvenients que ha causat el fet que l'obra s'hagi allargat 12 anys, però ha remarcat que aquesta inversió va ser prioritària en arribar al Govern. En aquest sentit, Mas ha destacat que, juntament amb Terrassa, també es va decidir prioritzar Sabadell i una part important de la L9 de Barcelona, i ha explicat que la previsió és que el 2016 es pugui posar en servei la inversió a Sabadell i, al febrer del mateix any, la línia 9 del metro des de la Zona universitària a la Terminal 1 de l'Aeroport del Prat.

En primer terme el president de la Generalitat, Artur Mas,
i al seu darrere el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila,
ahir a l'interior d'un ferrocarril amb motiu de la
inauguració del nou tram de la línia de Terrassa / GENCAT.CAT
El nou tram dels FGC té una longitud de quatre quilòmetres des de l'estació de Terrassa Rambla, on finalitzava la línia ara, fins al barri de Can Roca, al nord de la ciutat vallesana. Amb el perllongament, entren en funcionament tres noves estacions: Vallparadís Universitat, Terrassa Estació del Nord i Terrassa Nacions Unides. La nova infraestructura ha suposat una inversió de 401 milions d'euros i millora notablement la mobilitat del transport públic a Terrassa i  la connexió amb el Vallès i l'àrea metropolitana de Barcelona, a més de potenciar la intermodalitat amb Rodalies. És previst que amb aquest perllongament de la línia, la xarxa de FGC sumi 5,5 milions de viatgers l'any i suposarà per al Metro del Vallès 3 milions d'usuaris nous. L'execució d'aquestes obres ha generat entre 200 i 800 llocs de treball directes, en funció del desenvolupament dels treballs. A partir d'ara, amb la posada en servei del nou tram, FGC amplia la seva plantilla en 45 persones, i es calcula que els llocs de treball induïts en els pròxims cinc anys seran 1.250, uns 250 llocs de treball per any.

D'esquerra a dreta: el conseller Vila, l'alcalde de Terrassa, el president Mas i l'il·lustrador terrassenc Conrad Roset, qui ahir, amb motiu de la inauguració, els mostrava el vagó que ha pintat / RUBÉN MORENO

+info: http://www.fgc.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada