dimecres, 1 de juliol del 2015

El quadricicle de l'Escola Tècnica Girona guanya el II Campionat ElectroCat

L'equip de l'Escola Tècnica Girona ha guanyat la segona edició del campionat escolar ElectroCat, celebrada dissabte passat al circuit de seguretat que l'empresa Honda té a Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona). El centre guanyador va superar totes les proves competitives (velocitat, eslàlom, gir, entre d'altres) amb un quadricicle elèctric. Els equips participants estaven formats per alumnes de cicles formatius de Grau Superior d'Automoció de diferents centres educatius catalans, a més del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) de Santa Perpètua de Mogoda, que han construït aquest prototip de vehicle elèctric de quatre rodes durant el curs acadèmic. El segon centre classificat ha estat Activitats Professionals del Vallès, de les Franqueses del Vallès, i la medalla de bronze ha anat a l'IES Palau Ausit, de Ripollet, que va ser el guanyador de l'any passat, tal i com va informar TITULARS.CAT (bloc del 23/06/2014). El CREVE ha quedat quart, el Centre d'Estudis Monlau, de Barcelona cinquè, i el Centre d'Estudis Roca, també de Barcelona, sisè i últim. En origen, tal i com també havia informat TITULARS.CAT (bloc del 26/05/2015), hi havien de participar vuit equips, però el CEIR-ARCO Villarroel, de Barcelona, i l'Institut Pere Martell, de Tarragona, ja no han sortit al matí per problemes tècnics amb els seus vehicles elèctrics.

Albert Bosch ha ofert una conferència sobre les seves
vivències al Dakar / JOSEP CANO
La competició escolar ha començat a les 10 del matí i ha finalitzat cap a les 12.30h, després de que els pilots hagin fet una prova de frenada, un radi de gir a 15 kilòmetres per hora, un canvi de bateries al 'pit lane' i un eslàlom amb pujades de rampes i desnivells. El jurat ha valorat la feina tècnica prèvia i la compenetració de l'equip, a més del disseny, les prestacions i les característiques del quadricicle (construït sobre una base motriu comuna; motor, variador i bateries). L'edició d'aquest any ha estat plena de novetats, amb una major participació que l'any passat; a més, des de les 09.45h fins les 11.45h del matí, s'ha organitzat una ruta elèctrica formada per bicicletes, segways i tricicles elèctrics que han circulat des del Parc Central de Santa Perpètua de Mogoda fins les instal·lacions d'Honda per a animar als equips participants a l'ElectroCat. L'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, ha presidit el lliurament dels premis i ha felicitat als participants per la bona feina. Ha explicat l'aposta de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda per la difusió del vehicle elèctric. Abans del lliurament, el pilot professional de cotxes Albert Bosch, que ha destacat enguany per haver estat el primer pilot a conduir un vehicle 100% elèctric al Dakar, ha ofert una conferència sobre les seves vivències en la prova de motor més dura del món. Bosch ha anunciat que "en els propers 5 o 10 anys hi haurà un canvi important en la mobilitat elèctrica, amb l'entrada del grafè. La tecnologia permetrà millors vehicles elèctrics, però, sobretot, la societat ho necessitarà".

Cada equip participant estava format per alumnes de cicles formatius de Grau Superior d'Automoció d'un centre educatiu català / JOSEP CANO

+info: http://www.staperpetua.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada