dissabte, 27 de juny del 2015

El Museu d'Història de Catalunya presenta el cicle musical 'Jazz al terrat'

Koko-Jean & The Tonics:  Koko Jean, veu; Víctor Puertas,
hammond; Dani Barlades, guitarra; Anton Jarl, bateria / MHC
Torna un any més la proposta del Museu d'Història de Catalunya pel que fa a l'escena artística i musical de Barcelona: es tracta dels concerts d'estiu, que tindran lloc les nits dels dimecres de l'1 de juliol al 5 d'agost, en un lloc tan genuí com la terrassa-mirador del museu, des d'on es pot gaudir d'unes vistes excel·lents del Port Vell. Aquest estiu, el museu aposta per 'Jazz al terrat', un passeig sota els estels pels ritmes emblema de la música popular afroamericana. Des de la terrassa i mirador del museu, el cicle recorre gèneres sempre vitals com el swing, el boogie woogie, el jazz groove, el rhythm & blues, el soul jazz i el funk a través de les variades actuacions de sis bandes sorgides de la nova escena barcelonina. El primer de juliol el cicle puja la persiana amb la presentació de Koko-Jean & The Tonics, una banda de soul, blues i un polsim de funk que beu del millor d'aquestes escenes i ho concentra de manera única.

Wax & Boogie: Ster Wax, veu; David Giorgelli, teclats,
Oriol Fontanals, contrabaix; Reginald Vilardell, bateria / MHC
Julien Silvand, trompeta; Juli Aymí, clarinet; Josep Tutusaus,
trombó; Kike Angulo, guitarra; Queralt Camps, contrabaix;
Martí Elias, bateria / MHC
Amb els joves Smack Dab la banda sonora del cicle s'apropa al territori groove en la seva segona entrega, de la mà d'un sorprenent quintet on el jazz forma part de l'essència dels cinc components del grup. El cicle també descobrirà al públic el so d'Arecio Smith Hammond Trio. Arribats a l'equador de l'estiu musical a la terrassa del museu, pujaran a l'escenari els Bumpy Roof Band, un elenc dels millors intèrprets de swing ballable per tal de posar en guàrdia a tots els 'lindy hoppers' i apropar el cicle a la ciutat de Nova Orleans. Amb els Wax & Boogie no es deixen de banda els ritmes surenys, tot al contrari, el cicle viatja al boogie woogie dels anys 30, el swing dels 40 i el rhythm & blues dels 50 amb la increïble veu de Ster Wax molt ben secundada per David "Boogie" Giorcelli a les tecles. I per tal de cloure aquest exhaustiu recorregut per les músiques d'arrel, el cicle s'apropa a l'escena emergent del país, molt ben representada en la veu i banda capitanejada per Marina Tuset, que presenta un repertori teixit amb melodies i ritmes afroamericans que van del soul al gospel, passant pel blues i el jazz: des d'estàndards de Thelonius Monk a versions de Beyoncé, la personalitat d'aquesta cantant de Sant Vicenç dels Horts es deixarà notar amb èmfasi en la seva actuació.

Smack Dab: Oriol Vallès, trompeta; Joan Casares, bateria; LLuc Casares, saxo tenor; Joël Gonzàlez, piano; Pau Sala, contrabaix / MHC

Arecio Smith Hammond Trio: Arecio Smith, hammond; Dave Wilkinson, guitarra; Caspar St. Charles, bateria / MHC
Marina Tuset / MHC


+info: http://www.mhcat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada