dimecres, 22 d’abril del 2015

El Festival Mecal Pro atorga un total de 12 distincions en la seva edició d'enguany

Mecal Pro 2015-Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona, sobre el qual ha informat recentment TITULARS.CAT (bloc del 21/03/2015), ha clausurat la seva dissetena edició amb la tradicional entrega de premis el passat dissabte 18 d'abril a l'Institut Francès de Barcelona: Mecal Pro ha introduït com a novetat de l'edició d'enguany una nova secció a competició, la del videoclip, així com un nou guardó en reconeixement a la millor interpretació masculina i femenina, sumant un total de 12 distincions atorgades en el si del Festival. D'entre les ja habituals categories Internacional, Animació, Documental i Obliqua, els millors curtmetratges han estat guardonats amb diversos premis atorgats pels jurats integrants en el certamen.

Després de quatre caps de setmana de projeccions durant els mesos de març i abril, els diferents jurats, a més a més de les votacions del públic, han donat el seu veredicte i han atorgat els següents premis: Gran Premi Internacional: Inspection, de Gala Sukhanova (Russia); Gran Premi Animació: Coda, d'Alan Holly (Irlanda) i Menció especial a El sentit del tacte, de Jean-Charles Mbotti Malolo (Suïssa); Gran Premi Filmin Obliqua: Person to Person, de Dustin Guy Defa (Estats Units); Premi del Públic al millor Documental: The Secret World of Foley, de Daniel Jewel (Anglaterra); Premi La Cúpula Music al millor videoclip: Mayokero, realitzat per Vania Heymann (Israel); Premi Zero i U a la millor fotografia de producció espanyola: Godka Cirka-Un forat al cel, d'Alex Lora; Premi Videolab al millor curtmetratge de producció espanyola: Bendito Machine V. Pull the trigger, de Jossie Malis; Premi Canal +: Essaie de mourir jeune, de Morgan Simon (França); Premi ShortsTV: Interior. Família, d'Esteve Soler, David Torras i Gerard Quinto (Espanya); Premi AISGE a la millor interpretació masculina i femenina de la competició Internacional: com a actriu, Nguyen Ngoc Mai Vy, per Xe t?i c?a b? (La camioneta del pare); com a actor: Julien Krug, per Essaie de mourir jeune;  Premi Alma al millor guió espanyol: It Girl, d'Oriol Puig Playá; Premi Jurat Jove al millor curtmetratge de la competició Obliqua: De Smet, de Thomas Baerten i Wim Geudens (Països Baixos).

Com a una de les novetats de l'edició d'enguany, ha hagut la secció de videoclip, que ha guanyat Mayokero, realitzat per Vania Heymann / MECAL PRO

+info: http://mecalbcn.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada