diumenge, 8 de març del 2015

L'ICD i el MNAC impulsen conjuntament la visibilitat de l'obra artística de les dones

La presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, i Pepe Serra, director del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), han signat aquest passat dijous un conveni marc de col·laboració per tal que, en les activitats del Museu, s'aprofundeixi en la introducció de la perspectiva de gènere i la visibilitat de les aportacions de les dones al món de l'art. La signatura té lloc en el marc de la commemoració, avui dia 8 de març, del Dia Internacional de les Dones. Amb motiu d'aquesta efemèride les dones tenen accés gratuït al museu, i el MNAC i l'ICD organitzen 'ClanDestines per Destí? Històries del món. Històries amagades. Històries de dones', que consisteix en sis representacions de teatre íntim que es van repetint a diferents sales del Museu de la mà de la companyia AmagatTeatre. Les representacions consisteixen en fragments literaris que tracten temes com la immigració femenina, el part, la sida, l'anonimat de les escriptores al passat, i el lesbianisme. A més, avui també es preveu posar en marxa, al web del MNAC, un itinerari virtual amb obres de dones artistes de la col·lecció.

Segons s'explica des de l'ICD, en el món de l'art l'androcentrisme ha desplaçat les dones pel simple fet de ser dones, fins i tot  aquelles que han estat capaces de trencar amb els rols establerts i destacar, sense valorar suficientment les seves aportacions fins que a finals de segle passat s'han començat a realitzar recerques amb l'objectiu de restituir la  importància i transcendència d'aquest llegat. Aquest conveni s'emmarca en el Pla estratègic de polítiques de dones 2012-2015, que defineix les línees d'intervenció, els processos de treball i les directrius que han d'orientar l'activitat dels poders públics catalans cap a la igualtat efectiva de dones i homes per donar resposta a les preocupacions, necessitats i aspiracions de les dones. Els objectius són fer més eficaces les polítiques i les actuacions governamentals a través de la incorporació de la perspectiva de gènere i de les dones, assolir la igualtat efectiva de dones i homes, i prevenir i actuar contra la violència masclista per aconseguir eradicar-la definitivament.

La presidenta de l'ICD, Montse Gatell, i Pepe Serra, director del MNAC, signant aquest passat dijous el conveni marc de col·laboració / ICD
+info: http://dones.gencat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada