dissabte, 21 de març del 2015

El Festival Mecal Pro 2015 vol potenciar el gènere del documental audiovisual

La 17a edició del Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona Mecal Pro es posiciona a la seva segona setmana de vida, arrecerant-se als Cinemes Girona, seu de Mecal aquest cap de setmana. Des d'aquest darrer dijous i fins demà el Festival està oferint diverses activitats i, entre elles, s'està duent a terme la Competició Documental: des de Mecal Pro s'explica que aquest gènere de l'audiovisual està experimentant un gran creixement els últims anys, en el marc d'aquest festival es vol potenciar aquest gènere en un format que no superi els trenta minuts. En l'esmentada competició hi ha projeccions de curtmetratges com Godka Crika d'Àlex Llora i Antonio Tibaldi, present en festivals tan reconeguts com Sundance i Abycine, i guardonat en el Festival de Curtmetratges Hayah i el Festival ViaEmilia Doc. Altres títols presents seran La Reina (Manuel Abramovich), The secret world of Foley (Daniel Jewel) o We are become death (Jean-Gabriel Périot), entre altres peces repartides en quatre programes.

Pel que fa a sessions paral·leles, aquesta setmana comencem la programació dedicada a Suècia, país convidat de l'edició d'enguany de Mecal; el primer programa d'actualitat projectarà una bateria de curtmetratges del moment del país, així com la sessió de la Stockholm Academy of Dramatic Arts. Ahir va ser el dia anomenat 'Sang i Suor', amb dues de les sessions més emblemàtiques del festival: Especial Terror i Golden Shower-Especial Sexe. Aquestes projeccions s'alcen com a veteranes de Mecal, i les seves peces irreverents i provocadores portaran el públic als seus extrems més hilarants de por i excitació. Així mateix, ha hagut la sessió dedicada a talents catalans, il·lustrant la qualitat de les produccions autòctones. Pel que fa a activitats, dijous a les 19:00h es va realitzar la 'masterclass' per a actors a càrrec d'AISGE, entitat d'actors i treballadors de la interpretació estatal; una sessió que ha estat gratuïta per a tots els assistents. L'esdeveniment va constar d'una entrevista realitzada per Jaume Figueras a Maria Pau Pigem, reconeguda actriu catalana. Així mateix, avui a les 12:00 hi haurà una Trobada amb directors: en aquest esdeveniment els assistents podran realitzar tot tipus de preguntes i consultes a diversos directors les obres dels quals s'han vist ja projectades al Festival, escurçant així la distància entre espectador i creador en un ambient proper i distès.


Tràiler de Pandy, de Matus Vizar (República Txeca): audiovisual guanyador del Gran Premi Animació de Mecal Pro 2014:  / MECAL PRO; DAILYMOTION

+info: http://mecalbcn.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada