dissabte, 28 de febrer del 2015

Inaugurat el Green Parc de Sant Quirze del Vallès

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, va presidir dissabte passat, juntament amb l'alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi, l'acte d'inauguració del Green Parc situat al Parc de les Morisques del municipi vallesà. Es tracta d'un equipament públic d'ús lliure i és un dels primers parcs d'Europa que converteix en energia elèctrica l'energia cinètica generada pels usuaris. Aquest nou equipament esportiu, gratuït per a la ciutadania, és una iniciativa de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i ha estat finançat per la Diputació de Barcelona. Durant l'acte d'inauguració, el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, va remarcar aquest suport ple de la corporació al projecte: "treballem al servei dels governs locals, aportant capacitat tècnica i financera perquè les iniciatives municipals puguin realitzar-se". Esteve també va lloar la singularitat del projecte i ha dit que "amb aquest parc, Sant Quirze del Vallès obre camins i assaja respostes imaginatives i eficients per als espais públics". Per la seva part, l'alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi, va destacar que "la sostenibilitat és una de les principals línies de creixement i desenvolupament del municipi, i el foment de l'esport, en qualsevol de les seves modalitats, un valor de qualitat de vida que cal promoure". Mundi va afegir que "el Green Parc és una excel·lent proposta que combina aquestes dues variables".

El principal tret destacable d'aquesta instal·lació és que l'energia cinètica que es produeixi amb l'exercici físic dels usuaris es convertirà en energia elèctrica que permetrà, entre d'altres, carregar els dispositius mòbils mitjançant els ports USB de les màquines cardiovasculars. Fins i tot, el sistema d'alimentació permetrà que la mateixa instal·lació sigui autònoma energèticament, ja que els fanals que l'il·luminen podran carregar-se amb la força produïda pels exercicis de les persones. Aquest projecte s'ha inspirat en iniciatives desenvolupades prèviament als Estats Units, on alguns gimnasos generen energia mitjançant les bicicletes estàtiques o les cintes de córrer, i al Regne Unit, on es va crear el primer gimnàs ecològic gratuït i a l'aire lliure, a la ciutat de Hull, en el qual cada màquina pot generar entre 50 i 400 watts segons l'exercici realitzat per l'usuari. L'acte inaugural d'avui ha comptat amb una performance a càrrec d'11 persones representants de les diferents entitats esportives locals que han estat les primeres a fer anar les màquines esportives, al ritme de la música. També hi ha hagut tot un seguit d'activitats esportives i lúdiques com ara un futbolí humà, tennis taula, pedals, un rocòdrom inflable o passeigs en tàndem, que han completat la matinal al parc.

L'alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, dissabte passat al costat d'usuaris que feien ús de l'equipament del Green Parc / JUDIT CONTRERAS; DIBA.CAT
+info: http://www.diba.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada