dissabte, 21 de febrer del 2015

Campanya de micromecenatge per tal que els infants del Programa CROMA visitin la UAB

La Fundació Autònoma Solidària (FAS) ha engegat una campanya de recaptació de fons per tal de fer possible que els 520 infants beneficiaris del Programa CROMA (Cohesió, Referent, Oportunitat, Motivació i Autonomia) visitin la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el proper 14 de maig. Tothom hi pot col·laborar a través de la plataforma Goteo.org. La campanya porta per títol 'Els nens i nenes del CROMA vénen a la UAB-14 de maig de 2015'. Durant quatre cursos consecutius, centenars d'infants que han participat al Programa CROMA de la FAS han vingut al campus de la UAB com a cloenda dels tallers del programa i han conegut la universitat de la mà dels seus referents voluntaris i voluntàries. Per un dia, els infants veuen el dia a dia universitari. L'activitat permet projectar la universitat i l'educació superior com a una opció de futur en la realitat d'infants amb menys oportunitats. A través de proves i tallers dinàmics, descobreixen què s'hi estudia i què s'hi pot aprendre, i s'acosten d'aquesta manera a diferents àmbits de coneixement. Les activitats que es fan, dissenyades i coordinades amb el professorat de la UAB, són, per exemple, entrar a una sala de vistes real i simular un judici a la Facultat de Dret o anar al plató de televisió de Comunicació i assumir el rol de presentador, regidor o entrevistat. Aprendre que el nitrogen líquid pot fer levitar trens i comprovar-ho amb els propis ulls o conèixer de primera mà l'hospital veterinari, en són altres mostres. El Programa CROMA ha anat creixent any rere any. Avui és present a 28 escoles de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa i compta amb la participació de més de 100 persones voluntàries, totes elles estudiants. Com a resposta a aquest creixement, des de la FAS ens proposem que durant l'activitat d'enguany, que serà el proper 14 de maig, 520 infants de diferents centres visitin la UAB, 220 més que l'any passat.

Goteo, una plataforma basada en rondes, permet aconseguir reptes econòmics vinculats a la realització d'un projecte. En el cas de la FAS, la primera ronda va del 12 de febrer al 21 de març i l'objectiu és aconseguir 3.500 euros per a finançar els autocars. La segona, que començarà el 22 de març i acabarà el 30 d'abril, està destinada a aconseguir 2.000 euros per a les samarretes identificatives dels infants i de les persones voluntàries. A més, la campanya també permet sol·licitar col·laboracions "en espècies", com oferiment de serveis gratuïts, fer el disseny de la samarreta voluntàriament o una donació de samarretes. Alhora, Goteo ofereix la possibilitat que els participants obtinguin una recompensa pel seu donatiu, proporcional a l'import. Qui aporti una quantitat al projecte del CROMA podrà ser mencionat al web de la FAS, endur-se una samarreta de l'activitat, un dibuix digital dels infants, la possibilitat de participar en l'activitat, entre d'altres.

L'objectiu de la primera ronda de la campanya és aconseguir 3.500 euros per tal de finançar els autocars que permetin als infants del Programa CROMA visitar la UAB  / YOTUBUE; FAS (UAB)

+info: http://www.uab.cat/fas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada