diumenge, 25 de gener del 2015

Més d'un centenar de persones assisteixen a la inauguració de la mostra 'Identitat esculpida'

La inauguració de l'exposició 'Identitat esculpida', de Mar Hdez Plana, va reunir dijous de la setmana passada més d'un centenar de persones a la Sala d'Actes del Mirador, a Castellar del Vallès. L'acte, que es va iniciar amb una xerrada de l'escultora castellarenca, va comptar també amb l'assistència, entre d’altres, de l'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, el secretari general de l'Esport de la Generalitat, Ivan Tibau, i la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montse Gatell, a més de Ramon Florensa, ginecòleg i cirurgià especialista en patologia de mama de la Corporació Sanitària Parc Taulí i diferents regidors del consistori. Durant la xerrada, Mar Hdez va fer un resum de la seva experiència a l'hora d'afrontar el càncer de mama, que ha estat l'impuls per crear l'exposició que es podrà veure fins al 30 de gener a la Sala Polivalent del Mirador. En aquest sentit, Hdez va destacar que en el procés de recuperació d'aquesta malaltia "no reconstrueixes només una aparença estètica, sinó que també et reconstrueixes com a persona i com a dona. Quan físicament ja no corres risc, necessites tornar a sentir coses, recuperar la feminitat perduda i també els projectes que il·lusionen". Segons va explicar l'escultora, l'activitat física i, en especial, la bicicleta, han esdevingut un puntal en tot aquest procés. "Feia més de quinze anys que no feia esport, i la bicicleta em va canviar la vida; primer, em permetia canalitzar la ràbia i la impotència, després m'ajudava a desintoxicar-me de les sessions de quimioteràpia a l'hora que psicològicament em normalitzava la vida i, finalment, ha fet que la recuperació sigui més ràpida". Precisament, el seu proper projecte té a veure amb la bicicleta, i es tracta de "superar un repte personal que m'havia quedat penjat: assistir a la Titan Desert", una cursa de 700 quilòmetres i sis dies de durada que començarà a finals d'abril al Marroc.

La presidenta de l'Institut Català de les Dones va explicar que aquest organisme dóna suport a 'Identitat esculpida' perquè "en definitiva, el que fem és posar en relleu les trajectòries no només professionals sinó vitals de dones que en aquest país fan coses, i aquest projecte tracta d'una dona que ha vist estroncat el seu trajecte vital per una malaltia que és molt de dones i que s'ha recuperat físicament però també psicològicament a partir de l'esport". Per la seva banda, el secretari general de l'Esport de la Generalitat, Ivan Tibau va reconèixer que quan va conèixer el projecte "em va impactar molt, però també em va il·lusionar molt veure que l'esport pot aportar grans coses a la societat". Els parlaments de l'acte inaugural els va tancar l'alcalde de Castellar, que va subratllar que "aquesta exposició, com les obres de la Mar, té la capacitat de transcendir, d'anar més enllà, per exemple atemptant contra una sèrie de tòpics que associem a malalties com el càncer". A més, Giménez va apuntar que tenir una malaltia d'aquestes característiques "significa afrontar una sèrie de perills però també d'oportunitats. La Mar ha superat aquests perills i ha aprofitat les oportunitats". Un cop finalitzat l'acte a la Sala d'Actes del Mirador, els assistents es van traslladar a la Sala Polivalent de l'edifici per visitar aquesta exposició, una quinzena de fotografies dividides en els eixos bàsics de la salut, l'esport i la dona. La mostra, sobre la qual havia informat anteriorment TITULARS.CAT (bloc del 03/12/2014) un projecte conjunt amb el fotògraf Jordi Serra i sota la direcció artística de l'artista multidisciplinar Helena Pielias, també es podrà veure a partir del 10 de febrer a la seu de la Secretaria General de l'Esport.

Diverses personalitats, entre elles l'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez (tercer d'esquerra a dreta), van acompanyar Mar Hdez Plana (segona de dreta a esquerra) a la inauguració de l'exposició 'Identitat esculpida' / AJ. CASTELLAR DEL VALLÈS

+info: http://www.castellarvalles.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada