dimecres, 3 de desembre del 2014

L’exposició 'Identitat esculpida' es podrà veure el mes vinent a Castellar del Vallès

L'alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, i la regidora de Cultura i Esports, Pepa Martínez, han rebut ahir al matí l'artista castellarenca Mar Hdez. Plana, que el proper mes de gener estrenarà a la Sala Polivalent del Mirador l'exposició fotogràfica 'Identitat esculpida'. La mostra, que es podrà veure del 15 al 30 de gener, inclou una quinzena de fotografies que s'han estructurat en tres blocs: un dedicat a la malaltia, on es mostren imatges del seu cos pintat amb pintura acrílica, un altre dedicat a la bicicleta, com un recurs que l'ha ajudat a canviar i millorar, i un tercer dedicat a la feminitat, l'erotisme i la sexualitat, que fa referència a la recuperació com a dona. Així doncs, l'exposició es divideix en aquests eixos bàsics: salut, esport i dona. Les imatges de l'exposició aniran acompanyades de textos escrits per la mateixa Mar Hernández (amb l'excepció d'un elaborat per la doctora Mati Segura, psicòloga i sexòloga) i d'un catàleg on també apareixeran altres fotografies que han quedat fora de la mostra.

'Identitat esculpida' és un projecte conjunt amb el fotògraf Jordi Serra i sota la direcció artística d'Helena Pielias, llicenciada en Belles Arts en l'especialitat d'imatge. La iniciativa va néixer fa més d'un any, en un moment en què l'escultora castellarenca es trobava en ple procés de reconstrucció plàstica després d'haver afrontat un càncer de mama. Així, tal com explica la pròpia Hernández, el projecte va sorgir de la necessitat d'expressió artística arran d'un procés personal de malaltia, "un procés que indubtablement comporta una transformació, no només física sinó en tots els aspectes i facetes personals". 'Identitat esculpida' és, doncs, un recull d'imatges que tracta simbòlicament aquest procés, "no des d'un punt de vista dramàtic o fotoperiodístic sinó abordant de forma estètica tot el que hi ha darrere el càncer de mama, fent èmfasi en el fet que el cos d'una dona pot tornar a ser atractiu, que hi pot haver bellesa malgrat les cicatrius". El projecte 'Identitat esculpida' compta amb el suport de l'Ajuntament de Castellar del Vallès, l'Institut Català de les Dones i la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya. L'acte d'inauguració comptarà amb una xerrada de la pròpia escultora castellarenca.

D'esquerra a dreta: l'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez; l'artista Mar Hdez.; el fotògraf Jordi Serra ; i la regidora de Cultura i Esports de Castellar, Pepa Martínez / AJ. CASTELLAR 

+info: http://www.castellarvalles.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada