diumenge, 2 de novembre del 2014

Simona Monserrate rep la Medalla Centenària del Departament de Benestar Social i Família

La castellarenca Simona Monserrate Conesa ha rebut dimarts passat la Medalla Centenària que atorga el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. En aquest acte, que ha tingut lloc al domicili de Monserrate, a la urbanització de Can Font, de Castellar del Vallès, ha hagut una nombrosa representació familiar d'aquesta ciutadana centenària. A l'entrega de la medalla hi han assistit l'alcalde de la vila, Ignasi Giménez; la tinent d'alcalde de l'Àrea de Serveis a les Persones, Glòria Massagué; i el responsable de la Oficina de Gent Gran Activa, Agustí Vilà, en representació de la Generalitat.

Simona Monserrate va néixer a Aliaga (Teruel), i durant la infantesa va residir a diversos pobles propers fins que va establir-se a Bordó, a la comarca del Maestrat. En aquesta població, va començar a treballar en el pasturatge de toros i va tenir cura de les seves germanes, ja que ella era la més gran. Als 19 anys es va traslladar a Barcelona, on va treballar en el servei domèstic. Als 34 anys va retornar a Bordó, on es va casar i va tenir tres fills. Durant aquests anys va compaginar les tasques agrícoles i de la llar. Cap als 60 anys va anar a viure a Terrassa, on va viure amb el seu marit fins a enviudar l'any 2000. Actualment viu amb una filla i el gendre a la urbanització de Can Font, de Castellar del Vallès. La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família. Es tracta d'una medalla gravada amb el nom i l'any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent. En l'actualitat, a Castellar del Vallès hi ha 10 persones més que superen el segle de vida: dues dones de 100 anys, quatre de 101 anys, una de 103 i una altra de 105. A més, hi ha un home de 100 anys i dos homes de 102 anys.

D'esquerra a dreta, l'alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez; Simona Monserrate; el responsable de l'Oficina de Gent Gran Activa, Agustí Vià; i la tinent d'alcalde l'Àrea de Serveis a les Persones, Glòria Massagué / AJ. CASTELLAR

+info: http://www.castellarvalles.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada