diumenge, 23 de novembre del 2014

Pannier i sommelier compartiran taula a Sant Sebastià en el marc del I Congrés de Sala

Els dies 9 i 10 de desembre, en el marc del I Congrés de Sala, que organitza de manera pionera la Fundació Basque Culinary Center, compartiran protagonisme els conceptes de sommelier i pannier, el primer per part de Pitu Roca, Premi Nacional de Gastronomia i cap de sala d'un dels millors restaurants del món, el Celler de Can Roca, i el segon en boca del seu màxim avalador: el consultor i expert, Francesc Altarriba, sobre el qual ha informat anteriorment TITULARS.CAT (bloc del 08/02/2014, del 02/06/2014, del 31/07/2014 i vídeo report del 08, 09 i 10/02/2014).

El Congrés, que porta HOST per títol, tindrà lloc a la seu de la BCC, a Sant Sebastià, i serà lloc de reflexió sobre conceptes que part del sector considera oblidats fins a dia d'avui, com ara l'anàlisi sensorial de la coberteria, i trencadors com la figura del pannier (expert en pa) que presentarà el seu creador, Francesc Altarriba, després d'anys consolidant-la en el sector de la restauració com a imprescindible. Altarriba reivindicarà, doncs, una vegada més las enormes possibilitats que el pa té a la sala i, en canvi, no són explotades. En aquest sentit, quan Altarriba va donar a conèixer el concepte pannier va fer un símil d'aquest nou rol amb el del sommelier, i va afirmar que, amb l'arribada de les noves tendències, la gastronomia demanava ja tenir un especialista en pa, com passava amb els vins, els cafès, o fins i tot les aigües o els licors.

El Congrés HOST serà lloc de reflexió sobre conceptes oblidats com ara l'anàlisi sensorial de la coberteria, i idees trencadores com la del pannier / F. ALTARRIBA

+info: http://www.francescaltarriba.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada