dimarts, 11 de novembre del 2014

Els restaurants Can Feu i El Cel de les Oques ofereixen menú conjunt durant dues nits

En una iniciativa pionera al Vallès Occidental, el xef del restaurant Can Feu, de Sabadell, Josep Maria Villagrasa, i el del restaurant El Cel de les Oques de Terrassa, Keco Martínez-Anglès, han decidit sumar esforços i i il·lusió per oferir una cuina a quatre mans durant dues nits d'aquest novembre. Els dos cuiners han elaborat un menú degustació amb aperitius i sis plats (tres de cada autor) que es podrà degustar, exclusivament, avui al Can Feu i el dijous 27 de novembre al Cel de les Oques. El cuiner Keco Martínez-Anglès es desplaçarà dimarts amb part del seu equip al Can Feu per elaborar junt a Villagrasa un menú que aposta pels productes de temporada i de proximitat i que fa una fusió de la cuina tradicional catalana (la del restaurant sabadellenc) amb sistemes de cocció i elaboració més innovadors, com els que empren al Cel de Les Oques. La iniciativa va sorgir de Keco Martínez-Anglès (llicenciat en dret i finances i que és cuiner autodidacta amb restaurant propi des de 2005) fa unes setmanes. "Amb el Josep Maria ens coneixem dins del col·lectiu Cuina Vallès. Jo sempre l'he admirat molt perquè és un puntal a la comarca i vaig pensar que seria divertit compartir les nostres cuines i treballar plegats. A més, aprendré molt d'aquesta experiència", reconeix el terrassenc. Villagrasa, per la seva part, creu que un dels punts forts de l'experiència és "oferir als nostres clients habituals una nova proposta gastronòmica, amb la qual gaudiran molt i, com sempre, amb productes d'altíssima qualitat".

Tant avui com el dia 27, hi haurà uns aperitius sorpresa dels xefs acompanyats del Vermouth Mussons de Sabadell, una beguda elaborada amb vins blancs procedents de les vinyes de la finca municipal de Can Gambús, situada al Parc Agrari de la ciutat i perfumat amb plantes aromàtiques dels boscos vallesans. D'entrants, els cuiners proposen un tàrtar de tonyina vermella del Mediterrani amb mango i sèsam i un niu de bolets de temporada amb parmentier de patata trufada i ou poché. De primers hi haurà el suquet de llobarro salvatge i cloïsses amb mongetes del ganxet i una terrina cruixent de garrí amb el seu fons, compota de poma eco i mandarines. De prepostre, oferiran una infusió de maduixots amb hibisc, vinagre de Mòdena i alfàbrega i un joc de tardor: gelat de codony, moniato confitat, galeta de mantega i xocolata negra. Per beure, compten amb un celler amb Titiana Pinot Noir 2012, Mont-Ferrant Berta Bouzy 2011 Màgnum, Portal del Montsant Brunus 2011 Màgnum, Parxet Cuvée Desert i Mas Ferrant Curial Do Moscato d'Asti. "Hem buscat un celler conjunt amb el que tots dos treballem habitualment i estem molt contents amb els vins i caves que proposem", afirmen. Tot plegat, el menú costarà 45 euros, IVA inclòs.

Els xefs destaquen que tenen "moltes ganes de cuinar plegats i fer aquest maridatge especial en el que barregem una bona sintonia entre Terrassa i Sabadell, entre un cuiner autodidacta i un més consolidat, entre dos cuiners que viuen el respecte a la cuina tradicional des de dos punts de vista diferents, entre un restaurant petit i jove amb 9 anys en actiu i un més gros i veterà amb 44 anys de vida. És una proposta molt il·lusionant", asseguren. Villagrasa també admira la cuina d'El Cel de les Oques i està impacient perquè arribi el dimarts. "Keco i el seu equip fan una feina amb molt de detall, creativa i amb una aposta clara pel producte de temporada, una passió amb la que tots dos coincidim". Tots dos esperen conquerir el paladar del client, qui podrà jugar a esbrinar quin xef ha elaborat cada proposta. "Creiem que és una gran oportunitat per mostrar la nostra feina i una sort pel client que el xef d'un altre restaurant es desplaci per treballar en equip. El restaurant Can Feu de Sabadell, fundat el 1970 i sobre el qual ha informat anteriorment TITULARS.CAT (blocs del 02/07/2014 i del 05/05/2014) surt referenciat a la Guia Michelin com a "casa familiar d'excel·lent organització dotada amb tres sales, una molt enfocada al menú diari. Proposen una cuina de mercat i de temporada, sempre amb productes selectes". Mentre que El Cel de les Oques ha estat distingit aquest 2014 amb el segell de Bib Gourmand, que destaca la qualitat-preu, d'aquesta mateixa guia.

Els xefs Josep Maria Villagrasa (esquerra) i Keco Martínez-Anglès (dreta) / DECOMUNICACIÓ

+info: http://www.restaurantcanfeu.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada