dijous, 2 d’octubre del 2014

L'Obra Social "La Caixa" atorga 11.200 euros al projecte Supermercat Solidari

En la seva línia de compromís social a la comarca del Vallès Occidental, l'Obra Social "la Caixa" ha realitzat una col·laboració d'11.200 euros a la Parròquia de Santa Maria de Barberà del Vallès per tal de dur a terme la realització del projecte Supermercat Solidari. El projecte consisteix fer possible la recollida d'aliments en un local ampli i expressament destinat a aquesta tasca, amb suficient espai d'emmagatzematge i preparat com un supermercat corrent on el sistema de pagament sigui per punts repartits segons el nombre de membres de la unitat familiar. El lot que es dóna a una família de quatre membres té un valor habitual de 30 euros: amb aquest sistema la quantitat es transformaran en punts (30 punts) i es descanviaran per productes els quals aniran marcats amb el seu valor- punts corresponent. Així, les famílies podran omplir el carretó sumant els articles que necessitin fins als 30 punts. Si es queden curts, podran agafar productes de neteja, si es passen, hauran de decidir que deixar.

El Supermercat Solidari tindrà uns certs productes bàsics sempre disponibles com ara la llet, sucs, llegums tant cuites com seques, mongeta verda en llauna, pasta, galetes, conserves com tonyina, sardines i préssecs, sucre, formatge i oli. A més hi haurà pa, pastes, cafè, cacau per untar i en pols i fruita. El supermercat s'obrirà tres cops per setmana en dos torns, un de matí i un de tarda, i a cada persona se li donarà hora dintre d'aquest horari de forma que només puguin haver-hi un total de sis persones a la vegada realitzant la compra. S'hi habilitarà una sala d'espera per si s'arribés d'hora per tal de que l'usuari no s'hagi d'esperar al carrer. El Supermercat Solidari pretén donar resposta a l'augment d'usuaris del Banc d'Aliments de la Parròquia de Santa Maria on les instal·lacions ja han quedat actualment petites i fa que el repartiment de menjar es converteixi en una activitat complicada i subjecta a estrés pels pocs marges de temps de reposició, repartiment i recollida. A dia d'avui, segons s'afirma des de l'Obra Social "la Caixa", només es pot fer un dia per setmana i es formen cues molt llargues en un lloc molt visible on sovint, per aquest motiu, la gent pot no serntir-se a gust o fins i tot arribar a sentir vergonya mentre hi espera.

D'esquerra a dreta: el director de l’oficina 0300, Ismael Padilla; el rector de la Parròquia de Santa Maria de Barberà del Vallès, Josep Jordi i Bofill; la responsable de l’ajut fraterna, Isabel Higuero; el director d’Àrea de Negoci del Vallès Sud, Manel Trias; la directora de l’oficina 2754, Sara Espejo; i el director de l’oficina 3690, Sergi Arrufat / LA CAIXA

+info: https://obrasocial.lacaixa.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada