dimarts, 21 d’octubre del 2014

La Fira del vi porta a Rubí els millors vins de Catalunya

Rubí acollirà el proper dissabte 25 i diumenge 26 la Fira del vi de Rubí, organitzada per l'Ajuntament amb la col·laboració de Vadevi.cat, Bodegues Rosàs, Wineissocial i el Mercat Municipal. La cita serà al Celler i comptarà amb la participació de nou cellers guardonats als Premis Vinari 2014, cosa que permetrà als visitants tastar les millors referències de tot Catalunya. Per al regidor d'Identitat i Projecció Exterior, Jaume Buscallà, és un "privilegi i un honor comptar amb els guanyadors dels Premis Vinari. Això aporta un plus a la fira". De la seva banda, el director de Vinari.cat, Joan Nebot, ha apuntat que "és de justícia que aquests vins tornin a Rubí perquè és on es van decidir els guardons" (el tast final del concurs es va celebrar a la ciutat), alhora que ha remarcat la idoneïtat de l'espai del Celler:, sobre el qual recentment ha informat TITULARS.CAT (bloc del 04/03/2014); així, Nebot ha afirmat que "és una instal·lació fantàstica i preciosa (...), no hi ha altra de comparable".

Joan Nebot i Jaume Buscallà / LOCALPRES
La Fira del vi de Rubí recull el testimoni de les jornades que es van organitzar ara fa un any per inaugurar la rehabilitació del Celler, amb la participació massiva dels rubinencs i rubinenques. L'esdeveniment tindrà lloc dissabte entre les 10.00h i les 24.00h, i diumenge de 10.00h a 16.00h. Durant les dues jornades, les persones que s'acostin al Celler tindran ocasió de tastar al voltant de 40 referències diferents, aportades pels cellers guardonats als Premis Vinari a més de Bodegues Rosàs, que hi participarà com a productor local. D'altra banda, aquells que ho desitgin també podran apuntar-se a quatre tasts guiats: dissabte a les 12.00h, Bodegues Rosàs oferirà una classe magistral sobre vermut i ratafia; Vadevi.cat, la publicació organitzadora dels Premis Vinari, ha programat dos tasts dissabte, a les 13.00h i a les 21.00h, guiats pel seu director, Joan Nebot; i el club de vins Wineissocial oferirà diumenge a les 13 h una sessió a càrrec de Ferran Centelles, qui va ser sumiller d'elBulli durant 11 anys, i Manel Sarasa, cofundador de Wineissocial. La gent que estigui interessada a participar en aquests tasts s'hi pot incriure prèviament en el Punt d'Informació de Rubí. Aquesta oferta vinícola s'acompanyarà, com ja va succeir l'any passat, amb prop de 6.000 tapes gastronòmiques elaborades pel Mercat Municipal. Aquest menjar es podrà adquirir, amb el mateix paper moneda que els vins, en un estand que obrirà dissabte d'11.00h a 24.00h i diumenge de 10.00h a 15.00h.

Teulada del Celler de Rubí. Es tracta d'una coberta
d'estil modernista / AJ. RUBÍ
Però la Fira del vi de Rubí vol ser una cita lúdica oberta a tots els públics, no només als amants del vi. Així, els visitants també podran gaudir d'una àmplia programació de concerts: Username & The Passwords (dissabte, 12.00h), la Sidral Brass Band (dissabte, 20.00h), The Killing Hits (dissabte, 22.00h) i Muddy Wine Wax and Boogie Quintet (diumenge, 12.00h). A més, per facilitar la participació de les famílies, els infants disposaran d'una zona de jocs relacionats amb la temàtica de la fira, que obrirà dissabte de 10.00h a 14.00h i de 16.00h a 20.00h, i diumenge de 10.00h a 14.00h. Les jornades celebrades ara fa un any per inaugurar la rehabilitació del Celler van comptar amb la participació de milers de persones, que van consumir 3.400 copes de vi i més de 6.000 tapes elaborades pel Mercat Municipal. En el seu primer any de reobertura, el Celler s'ha convertit en un equipament municipal de referència en dues grans temàtiques: la cultura contemporània; i el vi, la pagesia i la història local. En els darrers mesos, aquest espai ha acollit diverses exposicions artístiques, projeccions de documentals, espectacles de circ (en el marc de la Festa Major), trobades socials organitzades pels col·legis professionals d'arquitectes i enginyers industrials, i activitats relacionades amb el vi, inclosos els tasts finals dels Premis Vinari. Segons ha remarcat Jaume Buscallà, "des de l'inici hem entès la relació històrica que té Rubí amb el vi". Per aquest motiu, la voluntat del Consistori és donar continuïtat a la Fira del vi, "amb l'objectiu que arreli cada cop més a la nostra ciutat". En la mateixa línia s'ha pronunciat Joan Nebot: "Queda palès que el vi és un producte de territori, tot i que a vegades se li ha donat una imatge elitista (...). Rubí no pot perdre les seves arrels, que estan en la viticultura".

+info: http://www.rubi.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada