dilluns, 8 de setembre del 2014

Vacarisses estalviarà un 44% en costos per a les obres a la urbanització La Coma

El Ple extraordinari de l'Ajuntament de Vacarisses, celebrat divendres passat, ha aprovat l'adjudicació de les obres de clavegueram a la urbanització La Coma: entre les 18 propostes presentades, s'ha seleccionat la més avantatjosa econòmicament, la de l'empresa tarragonina Gestión, Ingeniería y Construcción de la Costa Dorada, S.A. (GICSA): la proposta suposa uns costos de 710.230,82 euros (amb IVA), xifra que representa un estalvi de 574.153,03 euros i una baixa del 44,703% respecte al preu de sortida de la licitació del projecte d'obres, que era d'1.284.383,85 euros. L'aprovació arriba després d'un procés de justificació de l'oferta per part de l'empresa, requerida pel consistori vacarissenc, ja que es tractava d'una baixa temerària pel seu valor anormal. Finalment, el personal tècnic contractat per l'Ajuntament en va corroborar la seva viabilitat econòmica per tal d'executar l'obra.

El regidor del PP, Mariano Méndez, que ha votat a favor de la proposta, ha felicitat l'equip de govern per la baixada de l'import inicial, però ha demanat que s'acceleri el procés de començament de les obres. També ha emès un vot favorable el regidor de CiU, Ricard Reollo, tot i que ha volgut destacar "la part més humana del projecte, ja que les despeses seran considerables per a algunes famílies". Per això, ha sol·licitat "l'ajuda de l'Ajuntament", a més d'una supervisió de les obres "perquè siguin perfectes i s'evitin problemes similars als de Torreblanca II". En canvi, els grups municipals d'ERC i el PSC s'han abstingut en la votació. El regidor republicà, Antoni Masana, ha dit fer-ho "per coherència amb l'anterior votació" i ha continuat demanant "responsabilitats polítiques pel retard en el procés". També ha parlat de coherència la regidora socialista Laura Sánchez, qui ha afirmat que, "en aquest moment que vivim, es requereix una major aportació econòmica de l'Ajuntament". A més, ha criticat que l'equip de govern hagi acceptat "una baixa gens raonable i temerària, tot i que s'acrediti el contrari". En el seu torn de resposta, l'alcalde de Vacarisses, Salvador Boada, ha defensat que cinc empreses es van presentar al concurs amb més d'un 40% de baixa, remarcant que, a més, "són reconegudes". Quant a les crítiques a l'aportació econòmica de l'Ajuntament, Boada ha assegurat que, "a La Coma, s'hi aporta més que a Torreblanca II, tenint en compte que no hi ha cap parcel·la municipal". "Com més baixa, millor per als veïns i per a l'Ajuntament", ha afegit l'alcalde vacarissenc. Finalment, ha previst que les obres començaran el 15 de setembre.

D'esquerra a dreta: el segon tinent d'alcalde de Vacarisses, l'alcalde, el secretari de l'Ajuntament i el gerent de GICSA en el moment de signar el contracte per a les obres de La Coma, un cop acabat el Ple / AJ. VACARISSES

+info: http://www.vacarisses.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada