dijous, 18 de setembre del 2014

L'Obra Social "la Caixa" destina 24.000 euros a l’entitat sabadellenca Actuavallès

L'Obra Social "la Caixa" ha concedit ajuda per valor de 24.000 euros al projecte Cafè+, de l'associació Actuavallès, de Sabadell, projecte destinat a pal·liar la situació d'inclusió social de persones en situació de pobresa o exclusió social per tal de facilitar el seu desenvolupament integral, potenciar les seves capacitats i afavorir la igualtat d'oportunitats. Aquesta aportació correspon a la tercera convocatòria de 2014 del Programa d'Ajudes a Projectes d'Iniciatives Socials que impulsa anualment l'Obra Social "la Caixa" i que aquest any preveu destinar més de 16 milions d'euros a les set convocatòries en les quals es diversifica. Amb aquest programa, "la Caixa" renova el seu compromís social amb les entitats que treballen per oferir oportunitats als col·lectius vulnerables. L'objectiu del programa és afavorir oportunitats a tots els col·lectius en situació de vulnerabilitat social. Totes aquelles organitzacions sense ànim de lucre que treballen a favor d'aquests col·lectius en risc d'exclusió poden accedir a aquest programa. El projecte Cafè+ té la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones VIH positives i el seu entorn a través d'uns objectius principals de promoció i educació per a la salut, la prevenció de malalties i millora de les condicions socials. Es un projecte on es realitzen accions relacionades amb l'atenció social i sanitària, duta a terme per professionals remunerats, voluntaris i estudiants, i en estreta col·laboració de la xarxa sociosanitària del territori on actua: Vallès Occidental i Oriental bàsicament, però també Maresme, Bages i Barcelonès. Es treballa amb tres col·lectius diferenciats: persones amb un diagnòstic positiu recent; persones provinents del món de les toxicomanies i que viuen en situació d'exclusió social i que reclamen acompanyament en el seu procés de reinserció sociolaboral, i persones afectades per la pobresa actual que es troben en una situació de gran vulnerabilitat social.

Més de 62.000 persones de tot l'Estat en situació de pobresa seran les beneficiàries directes de la convocatòria de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social 2014. La finalitat d'aquesta convocatòria és donar suport a les organitzacions no lucratives que desenvolupen projectes dirigits a l'atenció i suport psicosocial (87); al desenvolupament social i educatiu de nens en situació de pobresa i les seves famílies (46); a cobrir les necessitats bàsiques (25), i a pal·liar noves situacions de pobresa i d'exclusió social (5). Dels 686 projectes presentats en la convocatòria han estat seleccionats 163, amb una aportació de 3.733.010 euros. A l'hora de seleccionar els projectes s'ha tingut en consideració que treballin les capacitats de les persones a través d'activitats de tipus promocional (adquisició de responsabilitats, participació en processos, suport i acompanyament de nous casos, etc.), i els projectes que afavoreixin l'enfortiment i creació de xarxes de suport familiar i social amb la seva comunitat. També s'han valorat aspectes como l'eficiència social a través de la coordinació amb altres entitats socials i el suport de l'Administració pública; el foment i la participació del voluntariat; la viabilitat i sostenibilitat econòmica del projecte; i la qualitat del projecte en el disseny d'objectius, activitats i definició de resultats desitjats de la intervenció social.

D'esquerra a dreta: Alberto Capitán Cuevas, director de Actuavallès; Pere Comajuncosa, director d'Àrea de Negoci de CaixaBank al Vallès Occidental-Sabadell; Marta Farrés, 2a Tinent d'alcalde a l'Ajuntament Sabadell de l'Àrea de Serveis a les Persones; i Jordi Galceran Gracia, director de l'oficina 1303 de la Caixa / LA CAIXA

+info: https://obrasocial.lacaixa.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada