divendres, 1 d’agost de 2014

Nou sistema de gestió als menjadors escolars de Vacarisses

Els menjadors escolars de Vacarisses igualaran els seus menús i en milloraran la qualitat, gràcies a una cuina central a l'Escola Font de l'Orpina, des d'on el menjar distribuirà a la resta de centres educatius públics del municipi. El regidor d'Ensenyament, Josep Maria Gibert, explica que fa temps que la comunitat educativa de Vacarisses demana prescindir del servei de càtering que s'oferia a l'Escola Pau Casals i que comportava força queixes. Davant aquesta mancança, l'equip de govern del consistori va proposar un replantejament a la cooperativa encarregada dels menjadors. Després d'un estudi de viabilitat, amb el vistiplau del Departament d'Ensenyament de la Generalitat i de l'Agència de Salut Pública, s'ha decidit condicionar una cuina central a l'Escola Font de l'Orpina que abastirà l'Escola Pau Casals i les dues escoles bressol municipals. Per exemple, una de les millores serà incorporar-hi un forn d'alt rendiment, que, al seu torn, permetrà introduir plats al vapor.

D'aquesta manera, s'igualaran els menús de tots els centres, que, a més, gaudiran de la mateixa qualitat organolèptica. I és que es garanteix una distribució màxima de 15 minuts entre les diferents escoles. Tanmateix, els plats freds es podran cuinar des de l'Escola Pau Casals, on s'ha descartat la possibilitat de fer-hi una cuina per l'elevat cost econòmic i per la manca d'espai. Gibert va considerar-ho una oportunitat important per guanyar en qualitat i que els nostres infants mengin en condicions. La cooperativa encarregada del nou servei és Més Eficiència Social, mentre que l'altra part de la UTE, Frescoop, continuarà com a subministradora dels aliments, sempre de proximitat. Es preveu que el servei pugui començar a funcionar a principis del nou curs escolar.

Un vídeo realitzat per l'Escola Font de l'Orpina / YOUTUBE-ESCOLA FONT DE L'ORPINA


+info: http://www.vacarisses.cat

Cap comentari:

Publica un comentari