dissabte, 23 d’agost del 2014

Cloenda de la XLVI Universitat Catalana d'Estiu

El secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat, Antoni Castellà, presidirà avui la cloenda de la XLVI edició de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE). L'acte es durà a terme a les 17.00 hores a Prada (Conflent, Catalunya Nord). El programa d'actes previstos per a l'últim dia de la UCE s'ha iniciat a les 10.00 hores, amb la taula rodona sobre 'La solidesa del sistema universitari i de recerca per esdevenir Estat', organitzada per la mateixa UCE i l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR). La Universitat Catalana d'Estiu dedica la seva edició d'enguany a la confluència aquest any 2014 de tres grans efemèrides: el Tricentenari dels fets de l'Onze de Setembre del 1714; l'obra i el llegat de la Mancomunitat de Catalunya, que celebra el centenari de la seva fundació, i la convocatòria de la consulta sobre la independència de Catalunya, prevista pel proper 9 de novembre.

Des dels seus inicis, fa quaranta-sis anys, la UCE s'ha celebrat anualment a Prada i s'ha volgut definir com un espai de llibertat i de trobada d'estudiants, professors, professionals, especialistes, polítics i assistents en general dels vuit territoris que conformen els Països Catalans: l'Alguer, Andorra, el Carxe, el Principat de Catalunya, Catalunya Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià. L'allotjament dels alumnes és al Liceu Renouvier, les habitacions són de quatre llits i amb servei de llençols. L'activitat diària a la UCE comença de 9.00h a 12.00h amb els cursos i els seminaris; continua de 12.00h a 13.00h amb els actes públics (homenatges i conferències); després de dinar, de 15.00h a 17.00h, s'hi pot assistir als tallers; i de 17-00h a 19-00h als debats i taules rodones. Cada vespre, i per a tots els matriculats, hi ha concerts i espectacles. I a partir de les 23.00h, cada nit hi ha una programació de cinema a la sala Lido de Prada.

Una lliçó d'enguany titulada '75 anys de l'exili republicà', amb Salvador Alegret (president de la Universitat Catalana d'Estiu), Josep Huguet (president de la Fundació Josep Irla), Ramon Gual (historiador) i Enric Pujol (historiador) / UCE

+info: http://uce.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada