dimecres, 11 de juny del 2014

Es constitueix l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes

La sala de plens de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va acollir ahir la constitució de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC), un acte que estava planificat des del mes de febrer tal i com havia avançat TITULARS.CAT (bloc del 02/04/2014). L'entitat, que està formada pels municipis de Caldes de Montbui, La Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sentmenat i Santa Perpètua de Mogoda, neix amb l'objectiu de potenciar el desenvolupament empresarial, la indústria i la creació d'ocupació a les sis localitats. Els plens municipals de les sis localitats han aprovat per unanimitat els estatuts d'aquesta associació. La presidència serà rotatòria entre els alcaldes i alcaldesses dels municipis que formen l'entitat i serà l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, qui presidirà la nova associació durant el seu primer any. Isabel Garcia ha manifestat que "el paper dels governs locals és fonamental per tirar endavant iniciatives, impulsar projectes de futur i gestionar programes d'actuació que impliquin els diferents actors socials i econòmics del territori"; ha afegit que els sis ajuntaments "estem treballant plegats amb l’objectiu de fer de la Riera de Caldes un referent a Catalunya de la indústria i del treball, un territori atractiu per la localització d'activitats econòmiques i pel treball de qualitat"; i per últim, ha explicat que "els ajuntaments de la Riera de Caldes som conscients que ara més que mai cal reforçar la solidesa de les polítiques microeconòmiques, és per això que ens oferim a la resta d’administracions i agents del nostre territori per impulsar projectes de desenvolupament local en concordança amb els objectius estratègics del nostre país".

A l'acte de constitució de l'AMERC ha assistit el director de l'INCASÒL, Damià Calvet, en representació de la Generalitat de Catalunya. A més, l'expert en polítiques públiques i de desenvolupament local Eduard Jiménez va oferir una xerrada sobre el potencial econòmic i territorial de l'Eix de la Riera de Caldes. Els municipis que integren l'AMERC ja col·laboren des de fa any i mig en diversos projectes on destaquen dues apostes de futur per al desenvolupament econòmic i l'ocupació d'aquest territori: la logística i el vehicle elèctric. Les actuacions previstes tenen com a objectiu general fer de l'activitat logística una peça estratègica de desenvolupament socioeconòmic de la Riera de Caldes: en aquest àmbit, l'octubre de l'any passat es va posar en marxa el nou Centre d'Empreses de Can Gavarra (Polinyà) des d'on es vol impulsar el desenvolupament de la logística (entesa com a cadena de subministrament) i promoure la formació especialitzada, afavorint la innovació i l'intercanvi de coneixement així com la creació de noves empreses del sector. A més, el 20 de juny tindrà lloc a Can Gavarra una jornada sobre logística i cooperació, i l'octubre de l'any passat es va inaugurar el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) de Santa Perpètua de Mogoda, un espai pioner, sobre el qual també ha informat TITULARS.CAT (bloc del 28/05/2014 i del 06/03/2014) i que té la finalitat de donar serveis en les tecnologies del vehicle elèctric lleuger, oferir un seguit de recursos de suport al teixit empresarial del territori i per a la promoció de noves línies de negoci basades en el sector del vehicle elèctric. El CREVE, a més, ofereix un programa de formació específic i es desenvolupen un paquet d'accions formatives sobre manteniment i reparació de vehicles elèctrics, amb la qual cosa es facilitar el reciclatge i l'especialització dels professionals del sector de l'automoció. L'Eix de la Riera de Caldes, a cavall entre el Vallès Occidental i Oriental, agrupa un total de 87.000 habitants, 42.000 llocs de treball, i 32 polígons d’activitat econòmica amb més de 3.000 empreses i més de 400 activitats d'alta intensitat tecnològica. La presència d'importants empreses de transport i logística i la ubicació a l'extrem sud de l'eix de la Central Integrada de Mercaderies (CIM) del Vallès i de la projectada Central Intermodal de La Llagosta, completen una estructura empresarial amb grans potencialitats.

La constitució de l'AMERC. D'esquerra a dreta: l'alcalde de Polinyà, Ramon Mayoral; l'alcaldessa de Sentmenat, Núria Colomé; el primer tinent d'alcalde de Caldes de Montbui, Vinceç Personat; l'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia; el director de l'INCASÒL, Damià Calvet; l'alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós; i l'alcalde de la Llagosta, Alberto López / AJ. STA. PERÈTUA

+info: http://www.rieradecaldes.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada