divendres, 7 de febrer del 2014

Rubí acull una exposició i un cinefòrum sobre la difícil situació de l'Amazònia equatoriana

L'Ateneu Municipal de Rubí acollirà avui a partir de les 19.00 h dues activitats que tractaran el tema de l'actual situació delicada i difícil de l'Amazònia equatoriana: d'una banda, una sessió de cinefòrum al voltant del documental Redes de dignidad i, d'altra banda, la inauguració de l'exposició 'Amazònia equatoriana: Paradís verd, futur negre?'. Tot plegat està organitzat per l'Associació Catalana d'Enginyeria Sense Fronteres (ESF).

Cartell de l'activitat / AJ. RUBÍ
Redes de dignidad és un audiovisual que recull el testimoni dels pobles indígenes, les comunitats camperoles i els membres d'Enginyeria Sense Fronteres que viuen en una zona d'extracció hidrocarburífera a la província d'Orellana, a l'Amazònia equatoriana. La pel·lícula mostra les conseqüències socials, culturals, ambientals i de salut que es deriven d'aquesta activitat de les companyies petroleres transnacionals i l'estatal Petroproducción. També s'hi reflecteixen l'organització, les accions jurídiques i el moviment ciutadà que han emprès les comunitats afectades per tal d'exigir el seu dret a l'aigua neta, a la propietat, a la salut, la resistència, el bon viure (conegut com a "Sumak Kawsay") i, especialment, el seu dret a una vida digna.

Després de la projecció del documental, membres d'Enginyeria Sense Fronteres moderaran un col·loqui amb els assistents i es donarà pas a la inauguració de la mostra 'Amazònia equatoriana: Paradís verd, futur negre?', que es podrà visitar fins al dia 4 de març al mateix Ateneu. L'exposició mostra un recull fotogràfic dut a terme per estudiants i professionals col·laboradors de ESF durant una estada a l'Equador: les imatges evidencien la realitat social d'aquest país, caracteritzat per la seva gran biodiversitat, cultura i recursos naturals, però que paradoxalment depèn d'un model econòmic que tendeix a destruir tota aquesta riquesa. La mostra, d'altra banda, convida l'espectador a reflexionar tot mostrant les conseqüències que es deriven dels nostres hàbits de consum.

+info: http://www.rubi.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada