dimecres, 1 de gener del 2014

PIMEC fa valoració sobre el cànon de residus industrials i la segona fase de la Reforma Laboral

Fátima Báñez / MIN. EMPLEO
Valoració negativa per part de PIMEC respecte de l’avantprojecte de llei de mesures fiscals, administratives, financeres, i del sector públic, que ha elaborat la Generalitat, però positiva respecte del Reial Decret-lei número 16/2013, de "medidas para favorecer la contratación estable y mejorar la empleabilidad de los trabajadores", impulsat des del Govern central.

En relació a la qüestió, en aquest cas d'àmbit català, de l’avantprojecte de llei de mesures fiscals, administratives, financeres, i del sector públic, que ha elaborat la Generalitat i el qual estableix un nou cànon de 15,80 euros/Tn de residus industrials que vagin a parar a l’abocador, PIMEC qüestiona la idoneïtat d’aquesta mesura. En aquest sentit assegura fonamentalment que es tractaria d'una nova despesa fixa per a les pimes, sense equivalent en l'àmbit estatal i que només un 10% de la recaptació via aquest cànon revertirà en accions que poden ajudar-les, com ara l’estudi de mesures novedoses de prevenció i minimització dels residus.

Pel que fa al nou text de la Reforma Laboral que ha aprovat el Govern central, ja publicat al BOE, es tracta d'un text que pretén posar en marxa un segon paquet de mesures per tal de millorar aquells aspectes en què la Reforma Laboral no havia aprofundit. La patronal ja havia manifestat, en el seu dia, que la Reforma Laboral havia deixat oblidats alguns aspectes, com és el cas del contracte a temps parcial com a mesura de flexibilitat, el problema de la dualitat en el mercat de treball, la burocràcia administrativa o la seguretat jurídica, entre d’altres. Per la seva banda, la pròpia minintra de Treball, Fátima Báñez ha destacat recentment dades aportades per l'OCDE precisament sobre la Reforma i de les quals es desprendria que aquesta mesura ha permès crear 25.000 contractes indefinits addicionals cada mes.

+info: http://www.pimec.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada