dimecres, 25 de desembre del 2013

Visita institucional de l'Ajuntament de Cerdanyola a l'EDAR de Sant Pau del Riu Sec

L'alcaldessa de Cerdanyola del Vallès, Carme Carmona, la regidora de Medi Ambient, Laura Rodríguez, i el regidor de Manteniment d'Espai Públic, Félix Sánchez, han visitat recentment l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Sant Pau del Riu Sec i han comprovat el funcionament de la mateixa, així com que l'aigua, una vegada tractada i abocada al Riu Sec, és d'una qualitat considerada òptima i no perjudicial per al medi ambient. Félix Sánchez ha destacat en aquest sentit que "a nosaltres ens preocupa la qualitat de l'aigua que emet la depuradora, doncs és la que després recull el Riu Sec, que passa per la nostra ciutat". Aquesta depuradora tracta concretament les aigües residuals generades per part del municipi de Sabadell i tot el municipi de Sant Quirze del Vallès.

Una EDAR té com a objectiu que totes les aigües residuals i contaminades produïdes en els nuclis de població acabin netes o amb un grau de contaminació no perjudicial per al medi ambient que les rep. L'EDAR de Sant Pau del Riu Sec inclou un tractament per mitjà de bioreactors de membranes, que garanteixen el retorn al riu d'una aigua en la qual ha quedat reduïda en un 92% la contaminació dissolta i dels sòlids en suspensió. Es va inaugurar el mes de febrer de 1992 i consta d'un tractament primari, amb opció de tractament físico-químic, per a un cabal mitjà de 50.000 metre cúbics al dia. L'agost de 1997, es va posar en funcionament la segona fase, amb un tractament biològic, amb digestió anaeròbia de fangs, per a un cabal de 33.000 metres cúbics al dia.

L'alcaldessa (centre) acompanyada de la regidora de Medi Ambient (al seu costat) i el regidor de Manteniment d'Espai Públic (darrera) / AJ. CERDANYOLA

+info: http://www.cerdanyola.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada