dilluns, 21 d’octubre del 2013

Mataró centra l’Open Puig i Cadafalch en el mercat modernista del Rengle

L’aniversari del mercat del Rengle és el punt de partida de l’Open Puig i Cadafalch i les activitats proposades han pres el patrimoni arquitectònic, especialment el mercat modernista del Rengle, com a fil conductor per tal de valorar el paper dels mercats i dels comerços en el teixit urbà i com a conformadors de la vida social a la de Mataró. Des de del passat divendres i fins ahir Mataró ha acollit la tercera edició de l’Open Puig i Cadafalch, amb un programa d’activitats en el qual hi han destacat dues conferències realitzades a la Casa Coll i Regàs sobre l’evolució de l’arquitectura dels mercats i la rehabilitació del mercat del Rengle. També han estat rellevants dos itineraris guiats: un pels mercats històrics i un altre per establiments històrics de la ciutat, que també es pot fer lliurament, descarregant-se les dues rutes a través del web de l’Ajuntament o el codi QR que figura al material de difusió de l’Open. A més, la Plaça Gran ha estat l’escenari de dues activitats familiars: d'una banda, una exposició de material d’antics oficis i eines on els infants podien participar fent servir molinets, serres de vogir, esclops, el torn, etc; i d'altra banda, la narració d’un conte a l’aire lliure sobre Puig i Cadafalch.

L'Open és un esdeveniment anual dissenyat per difondre la figura i l’obra de l’arquitecte modernista i el patrimoni arquitectònic de la ciutat de Mataró. En aquesta ocasió, les jornades de l’Open s’han emmarcat dins la celebració dels 120 anys del mercat del Rengle, els 130 anys de la Nau Gaudí i els 150 anys de l’edifici de La Presó. L’organització de l'esdeveniment va a càrrec de l’Ajuntament de Mataró i compta amb el suport del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona-Maresme, la Fundació Iluro i la societat gastronòmica La Graneria.

D'esquerra a dreta, Mariona Gallifa, responsable de Patrimoni; Montserrat Rodríguez, regidora d'Urbanisme i Miquel Rey, regidor de Promoció Econòmica, amb el mercat del Rengle al fons / AJ. MATARÓ


+info: http://www.mataro.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada