dissabte, 10 d’agost del 2013

L'alcalde de Granollers anuncia des d'Hiroshima una acció de ciutats mediterrànies per la pau

En el marc de la 8a Conferència General d'Alcaldes per la Pau, celebrada a Hiroshima (Japó), l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha anunciat la primera activitat regional de l'àmbit mediterrani en la línia d'aquestes trobades: la I Conferència de Ciutats per la Pau a la Mediterrània, que tindrá lloc del 19 al 21 de setembre a Aubagne (França). Es tracta d'una iniciativa de l'Associació Francesa d'Alcaldes per la Pau i les ciutats de Biograd na Moru (Croàcia), Aubagne i Granollers.

En aquesta 8a Conferėncia, celebrada entre els dies 3 i 6 d'aquest mes d'agost, s'ha aprovat el Pla d'acció de la xarxa per als propers 4 anys, que contempla un procés de regionalització que té per objectiu augmentar la seva capacitat d'acció a partir del treball regional, cercant iniciatives adaptades per a cada context i accions compartides entre les ciutats de la regió. Aquest és un procés que es va iniciar en la Conferència Executiva de Granollers el novembre de 2011. Mayoral ha defensat en la seva ponència el paper que tenen les ciutats en la construcció de la pau, per la proximitat amb la ciutadania i la capacitat de cooperar entre elles. Cadascuna des de la seva realitat, a partir de la seva pròpia memòria i amb l'educació com a element clau en tot el procés.


D'esquerra a dreta: l'alcalde de Frogn (Noruega), Akron (Ohio, EEUU), Granollers i Halabja (Iraq) el dia 6 d'agost a Hiroshima / AJ. GRANOLLERS

+info: http://www.granollers.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada