dimarts, 9 d’abril del 2013

Un nou CD de la Diputació de Barcelona ajuda a entrenar la memòria de la gent gran

L'Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona acaba de lliurar un total de 1.600 CD a persones grans, on s'hi troben propostes de diversos exercicis en els àmbits de la memòria, el llenguatge, l'atenció, el càlcul i l'estratègia. El nou material s'ha presentat divendres passat al Casal de gent gran de Matadepera, on els membres d'aquest casal han pogut posar en pràctica alguns dels exercicis que proposa el CD.

El CD va adreçat a les persones més grans de 60 anys per exercir la memòria com una forma per gaudir d'una vida tan autònoma com sigui possible a mesura que les persones avancen en edat. Les persones usuàries trobaran una trentena de exercicis agrupats en blocs temàtics que tracten temes de memòria, del llenguatge, de l'atenció, de càlculs i d'estratègia. A més, l'Àrea d'Atenció a les Persones impulsa els tallers d'entrenament de la memòria per a les persones grans, com una activitat que ajuda a potenciar una vida més autònoma i activa. Al llarg dels anys, s'han format professionals d'ajuntaments i s'han elaborat materials de primer i segon nivell per dinamitzar aquests tallers, que s'han anat adaptant i millorant al llarg del temps. Les persones grans participants dels tallers d'entrenament de la memòria de la Diputació de Barcelona, fets l'any 2012, mostraven, després de realitzar el taller, una menor dificultat en recordar cares conegudes, un recorregut, una cita o el lloc on havien deixat un objecte. De la mateixa forma, el Taller de Memòria els va servir per millorar la percepció de la seva pròpia memòria.

[caption id="" align="aligncenter" width="438"]Imatge El CD va adreçat a les persones més grans de 60 anys / GENCAT.CAT[/caption]

+info: http://www.diba.es/benestar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada