dijous, 11 d’abril del 2013

Els dibuixos d'Antoni Batllori i Jofré a Vacarisses

Una exposició que es pot veure a Vacarisses fins el proper 1 de maig fa una aproximació a la figura del dibuixant i il·lustrador català Antoni Batllori i Jofré (1915-1999). Batllori va publicar el seu primer dibuix al Calendari d'en Patufet l'any 1930 de la mà de Joan Junceda, i després va col·laborar habitualment a les revistes En Patufet, L'Esquitx, TBO i Pocholo, entre moltes altres. Després de la Guerra Civil mantingué la seva col·laboració amb el TBO i va tractar d'impulsar el còmic en català a través de publicacions com Els Infants (1956) o el nou Patufet (1970).

L'obra de Batllori és àmplia. També va il·lustrar llibres, va realitzar ex-libris i va intervenir en el muntatge de pel·lícules de dibuixos animats. L'any 1992 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. L'exposició de Vacarisses dedicada a aquest artista es pot visitar des del passat 5 d'abril a la Biblioteca El Castell, en horari d'obertura al públic.

[caption id="" align="aligncenter" width="451"]Imatge Imatge del primer número de la revista 'En Patufet' / GENCAT.CAT[/caption]

+info: http://www.lambiek.net/artists/b/batllori-jofre_a.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada