dimecres, 17 d’abril del 2013

ACADE progressa amb el seu projecte d'equinoteràpia a Nicaragua

El projecte de l'Associació Catalano Argentina D’Equinoteràpia (ACADE) iniciat l'any passat per tal de posar en pràctica el seu mètode d'equinoteràpia a la localitat de Bluefields (Nicaragua) ha anat prenent forma. Des del principi aquesta organització de Rubí s'ha posat a buscar donacions i col·laboracions de la gent natural de la ciutat nicaragüenca i, com a resultat d'aquesta cerca, un prestigiós advocat els ha donat un cavall, anomenat Tic-Tac, que farà la funció de terapeuta i de montura per a nens i nenes. També un exalcalde ha donat un altre cavall, Rocío, tot explicant que ho feia perquè d'altres milloressin atès que a ell li era impossible muntar-lo perquè havia perdut els braços. A més, l'associació ha aconseguit també algunes pilotes com a elements per al joc, que permetran amenitzar les sessions d'equinoteràpia.

L'Alcaldia de Bluefields ha donat suport a la iniciativa de l'associació rubinenca amb la construcció d'una pista de teràpies que, malgrat no disposar de les mesures idònies, servirà per poder realitzar les sessions amb unes mínimes condicions. Els membres d'ACADE han realitzat, a més, una classe teòrica i una de pràctica per als professionals de la fisioteràpia i la psicologia de la ciutat nicaragüenca, per tal que aprenguin l'equinoteràpia, un mètode terapèutic nou per ells, i així continuar-ne la pràctica un cop finalitzi el projecte d'ACADE. Aviat es preveu poder inicar les sessions terapèutiques als diversos infants amb discapacitat que hi ha en aquesta localitat. Tal i com va avançar  TITULARS.CAT (bloc del 30/10/2012) aquesta entitat de Rubí pretèn exportar així el seu mètode d’equinoteràpia que contribueix a la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat gràcies a la millora de la seva qualitat de vida amb la pràctica assistida de muntar a cavall.

[caption id="" align="aligncenter" width="520"]Imatge Muntant Rocío, un dels cavalls donats al projecte / ACADE[/caption]

+info: http://www.acadeterapiasecuestres.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada