dimarts, 5 de març del 2013

'Rubí Brilla' es dóna a conèixer davant la Xarxa Eurocities

L’equip de 'Rubí Brilla' ha presentat aquest projecte estratègic de l’Ajuntament de Rubí, que es desenvolupa a la ciutat des de 2011, als 11 municipis que integren el Sistema Urbà de Terrassa (Terrassa Metropolitan Area) de la Xarxa Eurocities, dintre de la reunió mensual de la Comissió tècnica que tracta els diversos temes relacionats dels municipis de la xarxa, on s’inclouen experiències que poden ser d’interès de la resta dels consistoris com és aquest. A més, a la reunió els representats dels consistoris de Terrassa, Rubí, Castellbisbal, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Vacarisses i Viladecavalls ha pogut conèixer quines han estat les principals accions desenvolupades des de Rubí per incrementar l’eficàcia i l’eficiència energètica en els quatre àmbits en què es desenvolupa el projecte (Ajuntament, ciutadania, comerç i indústria). A més dels assistents, també formen part d’aquest sistema Matadepera, Rellinars, Ullastrell i Sant Lloreç Savall. Posteriorment, també s’ha exposat l’experiència del model d’atenció presencial integral del Servei d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Terrassa i quin ha estat el procés per arribar a aquest servei, i s’ha donat a conèixer el nou programa europeu de recerca Horizon 2020, una iniciativa de la Unió Europea per potenciar la competitivitat global durant el període 2014-2020.

Eurocities està integrada actualment per 140 municipis de 38 estats d’Europa, a la qual els 11 municipis de la Terrassa Metropolitan Area es van adherir com a membres de ple dret amb la signatura d’un conveni l’any 2008. Aquesta xarxa europea de ciutats amb més de 250.000 habitants, raó per la qual l’adhesió dels municipis entre els quals hi ha Rubí, va ser de forma conjunta, és un espai creat l’any 1986 per compartir coneixements i idees, intercanviar experiències, analitzar problemes comuns i desenvolupar solucions innovadores per reforçar el paper dels governs locals a Europa.

[caption id="" align="aligncenter" width="497"]Imatge Representants dels municipis durant la presentació / AJ. RUBÍ[/caption]

+info: http://www.eurocities.eu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada