dilluns, 18 de febrer del 2013

Terrassa organitza tallers per aprendre a reutilitzar residus

L’Ajuntament de Terrassa fa una nova proposta d’activitats per millorar la qualitat del reciclatge, en el marc de la campanya 'Si recicles bé, tothom estalvia'. Per als mesos de febrer i de març, aquesta iniciativa ofereix la possibilitat d’aprendre a fer sabó amb oli usat de cuina i a elaborar manualitats amb residus reutilitzats. La programació inclou 8 tallers que tindran lloc als centres cívics municipals entre el 18 de febrer, i el 14 de març. La pràctica de llençar l’oli usat de cuina per l’aigüera és perjudicial per al medi ambient i el cicle de l’aigua. Per això, l’Ajuntament vol potenciar el seu reciclatge ensenyant a la ciutadania a elaborar sabó com es feia antigament, amb una recepta senzilla amb oli de fregir i sosa. D’aquesta manera es recuperen uns hàbits que contribueixen a descobrir la importància de reduir, reutilitzar i reciclar, a més d’un estalvi econòmic i ambiental. Aquesta actuació es complementa amb la recollida selectiva de l’oli usat a través de la Deixalleria Mòbil o de les deixalleries municipals. Una altra iniciativa per afavorir la reducció i reutilització dels residus pot ser l’elaboració de manualitats per fer articles de decoració o d’ús personal. Amb els tallers que organitzarà l’Ajuntament, el pròxim mes de març, les persones participants aprendran a fer imans, bijuteria o moneders amb residus.

La campanya 'Si recicles bé, tothom estalvia' va començar el 5 de juny de 2012, coincidint amb la celebració del Dia del Medi Ambient, i finalitzarà l’abril del 2013. En aquest període, es plantegen diferents activitats participatives als 19 municipis de la comarca que s’han adherit a aquesta iniciativa del Consorci de Residus del Vallès Occidental. A Terrassa, la campanya proposa un ampli ventall d’activitats, entre les quals destaca els quatre tallers de cuina contra el malbaratament alimentari fets el  passat juliol, les visites guiades al Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental o la Festa de la Prevenció de Residus del 24 de novembre a la plaça Vella.

[caption id="" align="aligncenter" width="472"]Imatge Als tallers es pot aprendre a fer sabó amb oli usat de cuina / AJ. TERRASSA[/caption]

+info: http://www.residusdequalitat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada