dijous, 21 de febrer del 2013

aRubitown i Sex o No Sex, dues propostes per als més joves

L’Espai Jove Torre Bassas de Rubí ha obert el termini per a inscriure’s a l’aRubitown, un concurs que neix amb la finalitat de potenciar la creativitat musical dels i les joves de Rubí, de facilitar la difusió de la seva música i d’ampliar l’oferta d’oci a la ciutat per al col·lectiu jove. aRubitown pren el relleu al concurs musical Rubifest, que va celebrar la seva darrera edició l’any 2008, en un format més adaptat als nous temps en què s’incorporen les xarxes socials per afavorir la participació activa dels i les joves i ampliar l’àmbit d’acció. A més, aquest nou concurs incorpora com a novetat l’enregistrament d’actuacions en espais històricament emblemàtics de la ciutat, amb l’objectiu d’afavorir el coneixement del territori i la seva història. El concurs s’estructura en un calendari d’actuacions enregistrades i 14 eliminatòries en directe (quarts, semifinals i final) que garanteix una agenda d’actuacions musicals estable entre els mesos de març i juny. Poden inscriure’s al concurs aquells solistes i grups integrats per un màxim de 6 persones, d’entre 16 i 30 anys i residents a Rubí que compleixin les condicions de participació. El concurs està obert a tots els estils musicals. L’únic condicionant és que el solista o grup participant sigui capaç de fer acústics a l’actuació que s’enregistrarà al carrer, en un espai emblemàtic de la ciutat, prèvia a l’eliminatòria.

D'altra banda, l’Institut L’Estatut acull, a partir del 18 de febrer i fins el 4 de març, l’exposició SEX o NO SEX. Es tracta d’una proposta educativa que pretén contribuir a promoure entre adolescents i joves una consciència crítica davant les conductes sexuals de risc, generant un estat d’opinió favorable a la promoció d’hàbits saludables. La mostra gira al voltant de 10 plafons que combinen textos i fotografies. Alhora, compta amb una guia d’orientacions per als educadors, que facilita la visita guiada i proposa tres activitats pedagògiques per ajudar a la reflexió i l’anàlisi de situacions que poden viure els joves. A més, també inclou un fulletó recordatori de la visita a l’exposició. A través d’aquesta exposició es pretén facilitar informació i sensibilitzar sobre riscos i conseqüències de les infeccions de transmissió sexual, inclòs el VIH/Sida, així com incrementar la percepció de vulnerabilitat associada a la pràctica de conductes sexuals de risc i millorar el repertori d’habilitats per adoptar comportaments adequats davant de situacions de risc. Tot plegat, defugint plantejaments moralistes.

[caption id="" align="aligncenter" width="497"]Imatge L'edició de l'anterior concurs musical de Rubí l'any 2007 / AJ. RUBÍ[/caption]

+info: http://www.rubijove.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada