dimecres, 14 de novembre del 2012

Jornada de serveis mínims al Vallès arran de la convocatòria de vaga general

La convocatòria de vaga general d'avui ha comportat l'establiment de serveis mínims des dels ajuntaments dels diferents municipis del Vallès per tal de garantir el funcionament dels equipaments més importants de cada ciutat. L'educació i els transports són alguns dels àmbits principals que s'han regulat de manera especial durant aquesta jornada.

A Terrassa s'ha establert que 41 persones de l'ajuntament treballin durant aquest dia per garantir els serveis essencials a la comunitat, a banda del personal dels organismes autònoms. En el cas del Patronat Municipal d’Educació, als serveis centrals hi treballaran tres persones, mentre que a l’Oficina Municipal d’Escolarització no s’han establert serveis mínims i es preveu que tanqui. El dispositiu de serveis mínims als centres d’ensenyament de titularitat municipal està regulat per la Generalitat de Catalunya, igual que la resta de centres educatius no privats. Pel que fa al servei d’autobús urbà, l’empresa Transports Municipals d’Egara SA (TMESA) aplicarà els serveis mínims decretats per la Generalitat de Catalunya. També a Sabadell els serveis de transports d'autobusos es veuran afectats pels serveis mínims decretats per l'Ajuntament i la Generalitat.

A Vacarisses i Matadepera els serveis mínims dels transports interurbans afectaran a línies d'autobusos com les de Vacarisses-Terrassa i de Matadepera a Terrassa i a Sabadell. A Viladecavalls hi haurà igualment serveis mínims en autobusos de la línia que uneix aquesta ciutat amb Terrassa. A l'Ametlla del Vallès l'ajuntament estarà obert al públic amb serveis mínims i la biblioteca obrirà a la tarda. A Cerdanyola del Vallès els mitjans de comunicació municipals han manifestat la seva adhesió a la vaga i que oferiran els serveis mínims decretats per l'ajuntament.

A Rubí alguns equipaments romandran tancats però obriran l'Oficina d'Atenció al Ciutadà i altres serveis com Serveis Socials, Proursa, Serveis Funeraris, Protecció Civil i el Mercat. L'Escola Municipal de Música romandrà oberta en el seu horari habitual i atendrà a tots els alumnes que s’hi presentin, i a la d’Art hi haurà una persona de direcció, però no està assegurat que es pugui donar el servei habitual. Mentre que les escoles bressol municipals i els centres escolars públics de primària i secundària s’acolliran als serveis essencials establerts per la Generalitat de Catalunya. Els serveis públics d'altres localitats vallesanes es podran veure igualment limitats durant el dia d'avui i cal adreçar-se als respectius ajuntaments per obtenir-ne la informació concreta.

[caption id="" align="aligncenter" width="295"]Imatge Servei d'autobusos / AJ. MATADEPERA[/caption]

+info: http://www10.gencat.cat/gencat/AppJava/cat/actualitat2/2012/21109serveismnims.jsp

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada