dijous, 9 d’agost del 2012

El sincrotró Alba acull investigadors de fora de Catalunya

La Universitat de Cantàbria (UC) s'ha convertit en la primera de fora de Catalunya a dur a terme un experiment oficial desenvolupat en la línia de microfocus de raigs X (MSPD) del sincrotró Alba de Cerdanyola. Es tracta d'una investigació del Grup d'Altes Pressions i Espectroscopía (APYE) de la universitat càntabra que va ser seleccionat per al seu finançament després d'un procés competitiu internacional.

L'estudi es basa en la caracterització estructural de materials mixts orgànics/inorgànics sotmesos a condicions extremes d'alta pressió mitjançant la tècnica de difracció de rajos x. En els experiments hi van participar els investigadors Fernando Rodríguez González, Fernando Aguado Menéndez i José Antonio Barreda Argüeso, pertanyents al Grup d'Altes Pressions i Espectroscopía (APYE) de la UC.

El sicrotró Alba permet l'acceleració d'electrons fins a velocitats properes a la de la llum i està situat al costat del campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, a Cerdanyola del Vallès. L'any 2010 es va inaugurar aquesta infraestructura científica i des d'aleshores ha estat útil per a investigacions en camps com els de la física, la tecnologia i en el disseny de nous fàrmacs, entre d'altres.

Imatge

+info: http://www.gencat.cat/web/multimedia/cat/sincrotro/index.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada