dilluns, 28 de desembre del 2015

Lluís Costa Gil, de la pastisseria Vallflorida, presenta 25 varietats artesanes de torrons

Els ingredients d'una de les novetats més destacades són els seus famosos croissants de mantega i una barreja de diferents xocolates


El pastisser Lluís Costa Gil, de la pastisseria Vallflorida Xocolaters i guanyador del concurs estatal Millor Croissant Artesà 2015, ha continuat innovant de cara a aquestes festes, ara centrant-se en els torrons. Així, aquest Nadal ha presentat fins a 25 varietats amb les millors xocolates, elaboracions totalment artesanals i amb novetats com el torró de croissant: els ingredients són els seus reconeguts croissants de mantega (deshidradats i liofilitzats) i una barreja de diferents xocolates; pel que fa a la forma, no és la d'un torró convencional sinó la de la famosa peça de brioixeria d'origen francès.

A la seva pastisseria artesanal, de Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental), també es presenten altres novetats, com el torró de nibs de cacau (puntes de cacau pur) amb praliné d'avellana, el de poma confitada amb set espècies o el de cigaló. I continuen triomfant sabors innovadors creats els darrers anys com el torró de ratafia artesana del Montseny i nous semi torrades, el de 'mojito' (amb trufat de xocolata blanca, rom, llima i un toc de menta fresca), el de gintonic o el de xocolata blanca amb taronja semi confitada i un toc de Cointreau. El torró estrella de Vallflorida, però, continua sent el Toscano: tradicional postre de mel i ametlles amb base de xocolata negra 70% cacau. Els torrons de Vallflorida s'adapten als nous temps, amb formats més petits en forma de barreta rectangular o de mig cilindre per facilitar que tothom pugui tastar diferents sabors. Lluís Costa Gil (1987), format a l'Escola de Pastisseria de Barcelona i al costat de grans noms com Carles Mampel, de Pastisseries Bubó, o el mestre xocolater Lluís Morera, de Chocolates Brescó (originari de Benabarre), és el responsable de les noves propostes de Vallflorida. Amb 29 anys, suma una llarga experiencia com a docent i col·labora amb grans noms com Albert Adrià, del bar Tickets, a Barcelona. Alhora, Costa s'ocupa també de la divulgació de la pastisseria artesanal i comparteix les seves receptes creatives entre professionals i amateurs.

Recepta del torró de poma confitada i espècies / VALLFLORIDA; YOUTUBE

+info: http://www.vallflorida.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada