dilluns, 30 de novembre del 2015

La fornera Rosa Maria Gotés reconeguda com a mestra artesana alimentària

La Generalitat de Catalunya va reconèixer el passat 19 de novembre la llarga trajectòria com a mestra artesana alimentària a la fornera Rosa Maria Gotés, del Forn Gotés-Tot Teca, del Carrer Sant Pau, a Sabadell. Es dóna el fet que Rosa Maria Gotés, en relació a la qual TITULARS.CAT ha informat en diverses ocasions (blocs del 12/10/2014, del 08/06/2014 i del 20/04/2014), és l'única fornera artesana que ha rebut aquest reconeixement de tot el Vallès (Occidental i Oriental), ja que l'altra fornera guardonada treballa a Barcelona. El conseller en funcions d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, acompanyat del director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Joan Girona, i del director general d'Agricultura i Ramaderia, Alfons Vilarrasa, van presidir el lliurament de diplomes de Mestres Artesans Alimentaris de l'any 2014, i el premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador dels anys 2014 i 2015, en una cerimònia a les 16.00h al Palau de Pedralbes de Barcelona.

Un dels productes elaborats per Rosa Maria Gotés: el pa de
xeixa / DECOMUNICACIÓ
En aquesta edició s'ha retut homenatge a 29 mestres artesans alimentaris: en concret, es tracta de 7 carnissers cansaladers xarcuters, 10 forners, 8 pastissers, 2 xurrers i 2 formatgers. Aquest premi, segons el Decret 285/2006, de 4 de juliol, pel qual es desenvolupa la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària, valora "als artesans de Catalunya que reuneixen determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l'artesania alimentària en algun dels oficis que especifica el Decret, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i disposen del carnet d'artesà alimentari". L'atorgament del diploma significa, per tant, "el reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l'artesà exerceix el seu ofici, per la qual cosa només podrà ser atorgat a persones a les qual se'ls pugui acreditar una llarga trajectòria professional reconeguda, domini tècnic del seu ofici, experiència i mèrits de caràcter extraordinari" en la pràctica de l'ofici, segons les mateixes fonts. El diploma té caràcter vitalici, sens perjudici que pugui ser revocat, amb incoació de procediment, d'ofici. Rosa Maria Gotés, fornera de segona generació i amb més de 30 anys d'ofici, s'ha mostrat molt satisfeta de la decisió de la Generalitat perquè és un reconeixement "a molts anys de feina que ja va engegar el pare. Treballo amb molta vocació i dedicació per elaborar un pa de qualitat i saludable, amb els millors ingredients, respectant la tradició, però aportant innovació".

Llistat dels mestres artesans alimentaris reconeguts / GENCAT.CAT

+ïnfo: http://www.forntotteca.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada