dilluns, 2 de juny del 2014

Més de 300 varietats de pa en una exposició organitzada per Francesc Altarriba

L'expert i empresari del món del pa Francesc Altarriba va mostrar al llarg de dilluns passat, a l'Hotel La Florida de Barcelona, més de 300 varietats de pa diferents amb l'objectiu de reivindicar el lideratge de Catalunya en innovació i creativitat dins l'àmbit de la flequeria. En un entorn de luxe i amb unes vistes privilegiades de la ciutat, l'exposició 'Pluja de pans' reivindicava la innovació dins un sector que ja no es conforma amb una llesca de pa de pagès o la baguet de sempre. A la mostra hi ha hagut per exemple pa de tinta de calamar, de poma o amb formatge blau. Els assistents també van poder enlluernar la vista i segurament l'estòmac amb altres pans creatius com el d'hamburguesa de quètxup, espinacs, panets en forma de llàgrima, o el pa negre del segle XXI que va crear inspirant-se en la pel·lícula guanyadora de nou premis Goya. Precisament aquest passat mes de maig es complien 10 anys des que l'empresari va servir el pa al sopar de gala del casament del príncep Felip amb Letizia Ortiz, a Madrid. Amb motiu d'aquesta efemèride i de l'evolució que ha experimentat el mercat des de llavors, Altarriba ha impulsat aquesta exposició, segons ha explicat, per tal de trencar amb la idea que el sector no té iniciativa i que si l'Estat espanyol està a la cua en consum de pa a nivell europeu, no és precisament per falta de qualitat i diferenciació.

Francesc Altarriba, a través de BonBlat-Taller Gastronòmic del Pa, un centre de recerca i desenvolupament centrat en crear contínuament nous pans per a la restauració, aposta per la creativitat com a element imprescindible a l'hora d'elaborar el producte. El resultat són prop de 800 referències de pans, tots ells únics en format, gust i aplicació. Un altre dels atractius de la jornada va ser la presència d'un pannier, figura que neix també fruit de la inventiva de Francesc Altarriba i sobre la qual ha informat anteriorment TITULARS.CAT (bloc del  08/02/2014 i videoreport del 08, 09 i 10/02/2014). Aquest tipus de professional, l'equivalent del sommelier en el terreny del pa, que s'encarrega d'assessorar sobre el tipus de pa adient i com consumir-lo per gaudir-ne al màxim, va mostrar al públic el gran potencial que un pa guanya quan se'n cuida la presentació i se serveix de forma atractiva. No allunyant-se de la innovació, del progrés ni de la tecnologia, BonBlat treballa amb una tècnica que conserva l'artesania palpable a simple vista tot observant que cap peça és idèntica a cap altra. A aquest toc tradicional se suma una línia d'I+D a partir de la qual moltes vegades Altarriba s'inspira en les demandes dels mateixos clients per crear noves especialitats fetes a mida.

Alguns pans de l'exposició / FRANCES ALTARRIBA

+info: http://www.francescaltarriba.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada